Klasse - Ovono geeft (na herbekijken beelden) ruiterlijk toe: "Fout van mij én arbitrage, niet van Derijck"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Redactie vanuit Oostende
| 21 reacties
Klasse - Ovono geeft (na herbekijken beelden) ruiterlijk toe: "Fout van mij én arbitrage, niet van Derijck"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende en Zulte Waregem verdeelden zaterdagavond tijdens de eerste wedstrijd van speeldag 19 de punten. Na afloop van de topper zinderde één fase serieus na, al was niemand te beroerd om het toe te geven.

Bij een 1-1-tussenstand werd een doelpunt van Timothy Derijck afgekeurd. Ovono loste nochtans de bal en in de herhaling was duidelijk te zien dat de doelman van KVO de bal niet vast had toen Derijck scoorde.

“Die bal is honderd procent los”, sakkerde Derijck meteen. “Ik dacht het op het moment zelf al dat de bal los was. Het is ongelofelijk dat het doelpunt werd afgekeurd. Dit is niet fijn, want zo verliezen we hier toch wel twee punten.”

Het was een fout van mij én van de arbitrage

Ook diverse andere spelers waren erg duidelijk: "We zijn hier bestolen. Niet dat we er iets kunnen aan veranderen, maar we verliezen hier twee punten die we niet verdienden te verliezen", aldus Lukas Lerager bijvoorbeeld. Ook Brecht Capon van KV Oostende gaf overigens toe dat het een geldig doelpunt was: "Dat moeten we durven toegeven."

Didier Ovono sprak op de televisie nog over een fout aan zijn adres: “Mijn hand ligt op de bal. De regels zijn duidelijk: het is duidelijk een fout." Maar na analyse van de beelden kwam ook hij met een ander verhaal in de mixed zone: "Het was een fout van mij én van de arbitrage. Nu kan ik gelukkig naar huis met een puntje en mijn kinderen knuffelen, maar het had anders kunnen lopen. Ik geef het toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties