Reactie Het steekt bij Preud'homme: "Hij had rood moeten krijgen. Nu zullen onze tegenstanders hier voordeel uit halen"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 71 reacties
Het steekt bij Preud'homme: "Hij had rood moeten krijgen. Nu zullen onze tegenstanders hier voordeel uit halen"
Foto: © Photonews

Scheidsrechter Alexandre Boucaut eiste maandagavond opnieuw een hoofdrol op tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en Zulte Waregem. Het feit dat hij bij een vliegende tackle met twee voeten vooruit van Henrik Dalsgaard niet eens een fout zag, deed heel wat wenkbrauwen fronsen.

“Had ik vorige week tegen Anderlecht geen rode kaart gekregen, dan had ik nu ook gewoon mijn voet gezet in het duel met Dalsgaard”, aldus slachtoffer Ruud Vormer na de match. “Maar ik begon na te denken en gelukkig zette ik mijn voet niet. Want had ik vol doorgegaan, was ik weer de lul. En dat wil ik niet.”

"Wij hadden er voordeel uit kunnen halen, nu zullen onze tegenstanders dat doen"

Michel Preud'homme

Voor Michel Preud’homme was het duidelijk: Dalsgaard had altijd uitgesloten moeten worden. “Ik denk dat iedereen heeft gezien dat Dalsgaard een rode kaart moest krijgen voor die tackle.”

“Wij hadden daar tijdens deze match voordeel uit kunnen halen. Maar nu zal Dalsgaard voor mijn vrienden van de Reviewcommissie moeten verschijnen, zal hij een schorsing krijgen en zullen onze tegenstanders er voordeel uit halen.”

Driest

Ook Francky Dury moest toegeven dat zijn speler bij de bewuste fase over de schreef ging. “Het was een drieste tackle en misschien niet slim om te doen. Maar toch: de tackle was laag en Dalsgaard speelde de bal. Maar ik kan begrijpen dat sommigen het erover vonden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties