Koningskoppel in play-off 1 blijft nuchter onder lof van ploegmaats en coach - maar weg zijn ze zeker

Koningskoppel in play-off 1 blijft nuchter onder lof van ploegmaats en coach - maar weg zijn ze zeker
Foto: © Photonews

Ze begonnen het seizoen als een dubbele wervelwind, vielen daarna allebei een beetje terug, maar leken met de bekerwinst op zak beiden echt wel klaar voor play-off 1. Zijn Soualiho Meïté en Lukas Lerager het koningskoppel op het middenveld van Essevee? Complementair zijn ze in ieder geval wel.

Malanda – Delaplace, de sterke beer en de lopende werkmier. Een viertal jaar geleden waren zij het centrale duo bij Essevee, met stoere kerels als N’Diaye en Skúlason als back-up. Een weelde, die het team nu toch opnieuw heeft. Ook al kwam het er dan de laatste maanden wat minder uit - toch wat decompressie na de bekerwinst?

“Ze zijn allebei erg belangrijk voor ons”, gaf Mbaye Leye al meermaals aan dit seizoen. “In Meïté zie ik erg veel, hij kan echt een van de beste middenvelders worden. Hij heeft een erg grote radius, net als Lerager overigens. Als ze zich zo kunnen blijven ontwikkelen, dan gaan ze erg goed worden en een mooie carrière tegemoet.”

Iets wat ook coach Francky Dury duidelijk maakt: “Meïté moet aan het einde van het seizoen vertrekken bij ons. Hij is en route naar de top via ons, hij pikt alles goed op en heeft geen fouten nodig. Hij is nog beter dan Malanda, want zijn voetenwerk is enorm. We zijn fier dat we hem hebben.”

En de spelers zelf? Die blijven altijd cool. “Ik loop graag de longen uit mijn lijf, met Meïté achter me op het veld voel ik ook de zekerheid om dat te doen. Hoe hoger ik sta, hoe meer ik in de box kan opduiken, dat doe ik graag. Essevee had vertrouwen in mij, ik wil iets teruggeven aan het team”, is Lerager duidelijk. “Ik kan mijn energie kwijt op het veld, maar mijn vriendin zegt soms dat ik er thuis ook te veel heb.”

En Meïté? “Ik ben nooit tevreden van mijn prestatie. Zelfs als ik volgens sommigen goed heb gespeeld zie ik nog wel een aantal passes die beter hadden gekund of ballen die ik verloren heb. Dat is mijn manier van kijken naar de dingen. Ik wil beter worden, mezelf blijven corrigeren, hard werken en elke week iets sterker worden. De coach wijst me ook op mijn mindere punten, dat vind ik erg fijn. Mbaye Leye geeft me ook veel tips: laat ons zeggen dat de coach mijn strenge papa is en Leye mijn grote broer.”

Met David Hubert lijkt Essevee alvast te willen anticiperen op het vertrek van de twee middenvelders. Ook het aantrekken van rechtsachter Walsh kadert in het opvangen van een vertrek van Dalsgaard. En zo maakt Dury nu al werk van de toekomst - mogelijk ook een teken aan de wand dat hij ook volgend seizoen wel degelijk nog aan de Gaverbeek zal rondlopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties