Bayern en Leipzig scoren negen keer in wellicht de spektakelrijkste match van het jaar, Dortmund laat belangrijke steek vallen

Yannick Lambrecht

Bayern München heeft zich al eerder tot kampioen gekroond, maar voor de Europese plaatsen en degradatie kan het er wel nog om spannen in Duitsland. Met nog één speeldag te gaan, ziet u hier het overzicht van alle matchen op zaterdag.

De topper tussen RB Leipzig en Bayern München - nu al zeker de nummers één en twee - werd een echt galastuk. Leipzig kwam na een dikke minuut al op voorsprong en binnen het halfuur werd het 2-1 na penalty's voor Lewandowski en Werner. In de tweede helft ging het torenhoge tempo gewoon door: Poulsen en opnieuw Werner scoorden nog voor de thuisploeg, Thiago pikte ook zijn doelpunt mee.

Bayern ging onverwachts zelfs nog met drie punten naar huis. Eerst scoorde Lewandowski nogmaals, met een schitterende vrije trap hing Alaba de bordjes gelijk en in de 94ste minuut bracht Robben Die Bayern in een delirium. Tussendoor waren er nog meerdere ballen tegen de paal en lat, afgekeurde doelpunten, gele kaarten én het tempo zakte op geen enkel moment in. Voor de neutrale kijker een waar genot, dat uiteindelijk eindigde in 4-5.

Borussia Dortmund geraakte niet ver dan 1-1 tegen Augsburg en Hoffenheim won wel. Daardoor komen beide ploegen op gelijke hoogte, wat wil zeggen dat er pas op de laatste speeldag over de derde Champions League-plaats beslist wordt. Koen Casteels is nog helemaal niet veilig van degradatie, hij speelde 1-1 gelijk met Wolfsburg.