In beeld: de mooiste voetbalmomenten van kersvers Club-trainer Ivan Leko

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
In beeld: de mooiste voetbalmomenten van kersvers Club-trainer Ivan Leko

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk, de kathedraal en de kapel, Ivan Leko is de nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge. De 39-jarige Kroaat doorzwom heel wat watertjes in zijn carrière. We lijsten de mooiste momenten van de voormalige Kroatische international op.

Hajduk Split

Ivan Leko begon zijn carrière bij de Kroatische topclub Hajduk Split, waarvoor hij in totaal twee periodes in actie zou komen. Hij pakte er twee landstitels en won in zijn eerste periode in eigen land ook de Kroatische beker.

Malaga

Van Hajduk ging het naar Malaga waar Leko in de sterke Spaanse competitie geen eremetaal kon winnen. Toch kwalificeerde hij zich voor Europa. Hij won in 2002 de Intertoto-beker en mag zo deelnemen aan de UEFA Cup.

Club Brugge en het WK

We leerden Leko echt kennen in zijn periode bij Club Brugge. De middenvelder werd in die periode opgeroepen om met Kroatië naar het WK in Duitsland te gaan, maar zou er geen minuut spelen. Bij Club won hij een Beker en een Supercup.

Lokeren

Sporting Lokeren is de laatste passage in de actieve loopbaan van Leko. Hij won met de Oost-Vlamingen de Beker van België in 2012. De komst van de talentvolle Hans Vanaken luidde het einde van zijn carrière mee in. Leko zou in zijn laatste jaar bij Lokeren maar acht keer meer in actie komen.

Coach Leko

Meteen na zijn voetballoopbaan werd hij hoofdtrainer bij OHL. Daar kreeg hij het al snel moeilijk en werd er ook ontslagen. Na een baan als assistent bij PAOK, pikt STVV de Kroaat op. Daar oogste hij lof met zijn manier van voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties