? Met deze goal in de verlengingen beëindigt Cahill WK-droom Syriërs

Maarten Cattaert
| 7 reacties
? Met deze goal in de verlengingen beëindigt Cahill WK-droom Syriërs
Foto: © photonews

Het Syrische voetbalelftal heeft zich prima verweerd, maar mag zijn WK-droom nu definitief opbergen. In Australië werd het 2-1. De winnende treffer viel pas in de verlengingen.

Het heeft niet mogen zijn voor Syrië. Vorige week speelde het zijn thuismatch in Maleisië en stond het lange tijd een goal in het krijt, maar Al Soma maakte met een late penalty de terugwedstrijd nog spannend. In Australië verscheen Al Soma weer op het scorebord. Cahill herstelde een kwartier later het evenwicht.

Goals vielen er daarna niet meer in de reguliere speeltijd, waardoor we gingen verlengen. Australië ging na de tweede gele kaart van Al Mawas van Syrië nog harder drukken en de verhoopte winning goal bleef niet uit. Weer Cahill bezegelde met een rake kopbal in de tweede verlenging het lot van de Syriërs.

Australië werd in de slotseconden wel nog opgeschrikt door Al Soma, weer hij, die een vrijschop tegen het doelhout knalde. In de allerlaatste barrages voor het WK neemt Australië het nu op tegen de VS, Panama of Honduras. Deze drie landen strijden vannacht nog om de vierde plaats in de CONCACAF-zone.

Bekijk hieronder de winning goal en de ontlading bij de Australiërs (opgelet: laden van de video kan even duren)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties