Analyse Verdedigers vallen door de mand... Al gezien hoe Lombaerts de laatste maand speelt bij Oostende?

Verdedigers vallen door de mand... Al gezien hoe Lombaerts de laatste maand speelt bij Oostende?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als we één ding geleerd hebben van de voorbije twee oefeninterlands is het wel dat we defensief niet al te sterk staan. Zeker als er blessures mee gemoeid zijn. Ciman, Kabasele en Boyata lijken net niet goed genoeg... Maar welke alternatieven zijn er?

We gaan geen afbreuk doen aan de verdiensten van Laurent Ciman, die zich altijd beschikbaar stelde, nooit morde en er meestal stond als er beroep op hem gedaan werd. Maar het spelen in de MLS laat zich intussen ook gevoelen. Een topcompetitie kunnen we de - jonge - Amerikaanse topklasse niet noemen. En het niveau is dikwijls ook navenant.

Kabasele en Boyata moeten dan weer nog heel wat boterhammetjes eten vooraleer ze op een niveau willen geraken dat dat van Vertonghen of Alderweireld benadert. Thomas Vermaelen, zonder matchritme, is nog altijd een beter alternatief dan het jonge tweetal. Maar dan zitten we nog met de blessuregevoeligheid van de Barcelona-speler en bij uitbreiding Vincent Kompany.

Ciman speelt amper topmatchen bij zijn club.

Vier topverdedigers, waarvan er twee meestal fit zijn, eentje niet speelt en twee een vraagteken zijn qua inzetbaarheid... Dat is niet genoeg om een gooi naar de allerhoogste eer te doen in Rusland. Hopelijk houdt Roberto Martinez dan ook Nicolas Lombaerts de komende maanden in het oog.

Björn Engels krijgt veel lovende kritiek vanuit Griekenland.

Na een moeilijk seizoensbegin ontbolstert die helemaal bij Oostende. Centraal in een driemansverdediging dan nog! De positie die het meeste problemen geeft. Lombaerts heeft de ervaring, het positiespel én de leiderscapaciteiten. De voorbije maand dirigeerde hij zonder problemen zijn twee kompanen bij de Kustjongens.

En ook Björn Engels zou eigenlijk niet uit beeld mogen verdwenen zijn. Engels is jong, groot en redelijk snel. Martinez mag Dendoncker dan wel hebben als alternatief in de verdediging, dan lijkt een centraal opgeleide verdediger toch een beter alternatief. En hij vormt offensief ook een gevaar. Toch maar in het oog houden Roberto!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties