Bondscoach Martinez laat zijn licht schijnen over de WK-loting: "Dit lijkt wel het lot"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Bondscoach Martinez laat zijn licht schijnen over de WK-loting: "Dit lijkt wel het lot"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Engeland, Tunesië en een openingsmatch tegen Panama kregen de Rode Duivels een makkelijke loting. Maar dat wilde bondscoach Roberto Martinez zelf niet gezegd hebben.

Zonder (zoals te verwachten was) in te gaan op de moeilijkheidsgraad, gaf Martinez bij Sporza zijn mening over de loting. "Ik ben vooral blij dat alles nu duidelijk is. Het wachten is voorbij. Nu kunnen we aan de slag en hebben we zeven maanden om ons zo goed mogelijk voor te bereiden."

"We hebben respect voor alle landen. Er is niet zoiets als een makkelijke groep op het WK. Tunesië heeft heel goed gespeeld in de kwalificaties en Panama heeft de VS geklopt op weg naar Rusland", bleef de bondscoach op de vlakte. "Maar in principe zijn die eerste twee matchen ideaal om te kunnen groeien in het toernooi."

Tweede thuisland

De Catalaan kijkt vooral uit naar het duel met The Three Lions. "De match tegen Engeland wordt fantastisch. Het is mijn tweede thuisland dus het lijkt wel het lot. Ik heb er zeven seizoenen gewerkt en heb er veel vrienden. Mijn dochter is ook een Engelse. Dus thuis wordt het wel moeilijk."

"Maar op het WK tegen Engeland spelen, een ex-winnaar, is mooi. Veel Rode Duivels spelen ook in Engeland dus de twee teams kennen elkaar. Ik heb nog met sommige Engelse spelers gewerkt. Het zal een intens duel worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties