Duitsland-Brazilië, voor het eerst sinds de meest memorabele match van het vorige WK: "Die 7-1 is een spook"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
Duitsland-Brazilië, voor het eerst sinds de meest memorabele match van het vorige WK: "Die 7-1 is een spook"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bijna 4 jaar geleden, maar Brazilië voelt het nog: de 7-1 pandoering op eigen bodem tegen Duitsland in de halve finale van de wereldbeker. Voor het eerst sinds die dag kijken de twee toplanden elkaar terug in de ogen.

Dinsdag om 20u45 is er de afspraak in het Olympisch Stadion in Berlijn. Braziliaanse bondscoach Tite, die tijdens het vorige WK nog niet de trainer was, legde vanzelfsprekend ook de link met die zwarte pagina in de geschiedenis van zijn land.

De wonde is nog niet geheeld

Tite

"Dit heeft psychologisch gezien een zeer grote betekenis, laten we elkaar niets wijsmaken. Die 7-1 nederlaag op het WK is een spook", zegt Tite in het Duitse Kicker. "Wie een zware nederlaag slikt, vergeet dat niet. De wonde is nog niet geheeld. Deze interland in Berlijn maakt deel uit van het genezingsproces."

Zowel Brazilië als Duitsland zijn bij de favorieten op het komende WK, een goeie aanloop is volgens de bondscoach dus belangrijke. "Ik hecht veel belang aan de prestatie. Maar natuurlijk wil ik ook een goed resultaat", aldus Tite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties