Mignolet start tegen Saoedi-Arabië, maar... Twee matchen in 2018 en laatste interland met inzet al járen geleden

Redactie
| 7 reacties
Mignolet start tegen Saoedi-Arabië, maar... Twee matchen in 2018 en laatste interland met inzet al járen geleden

Thibaut Courtois is met een lichte blessure teruggekeerd naar Engeland en Roberto Martinez heeft de logische vervanging voor dinsdag bevestigd: Simon Mignolet staat in doel tegen Saoedi-Arabië. Tegenwoordig een zeldzaam beeld.

De geruchten voor een zomertransfer zijn niet uit de lucht gegrepen. Het is namelijk al van Nieuwjaarsdag geleden dat Mignolet nog een Premier League-match speelde (1-2 winst tegen Burnley). Zijn enige andere wedstrijd als Red was bij de uitschakeling in de FA Cup (2-3 verlies tegen West Brom). Duidelijk geen priorititeit meer in het wedstrijdplan van Jürgen Klopp. 

Cijfers van het seizoen 2017/18

Maar de nationale ploeg is altijd een heel ander verhaal, of niet? Want tussen deze twee grafieken is van ver nauwelijks verschil te merken. 

Mignolet hield niet zo lang geleden nog een clean sheet tegen Japan (1-0 winst), maar wat valt op: áls hij al eens aan de bak komt, is het in oefeninterlands. Voor de laatste officiële match moeten we al teruggaan naar oktober 2015. Toen waren er nog twee overbodige matchen in de EK-kwalificatie tegen Andorra (1-4 winst) en Israël (3-1 winst). Voor matchen waar echt nog iets van afhing, zitten we al in het eindejaar van 2012 voor de WK-kwalificatie.

Cijfers aller tijden

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties