Reactie Wat hebben we geleerd vandaag? "Alle nodige informatie om de komende zeven weken mee te werken"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brussel
| 7 reacties
Wat hebben we geleerd vandaag? "Alle nodige informatie om de komende zeven weken mee te werken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië met 4-0 tot een goed einde gebracht. Roberto Martinez klonk achteraf alvast tevreden. Welke lessen gaat hij hier nu precies uit trekken?

"We hebben in deze interlandbreak kunnen zien waar iedereen staat", begint Martinez op de persbabbel. "De focus zat goed, alle spelers konden konden tonen wat ze in hun mars hebben, we hielden een clean sheet... Ik zit hier met een tevreden gevoel. Het was een succes", vond hij. "Nu hebben we alle nodige informatie om de komende zeven weken mee te werken."

"Vandaag ging niet om het systeem, wel om de prestaties van de spelers. We hebben genoeg flexibiliteit getoond. De link tussen de linies was er", zag Martinez. 

Lukaku en Batshuayi samen is een mogelijkheid

Voor de match werd er veel gepraat over experimenten en onder andere een tweespitsensysteem. Dat kregen we ook een twintigtal minuten te zien, met twee goals als gevolg. "Lukaku en Batshuayi samen is een mogelijkheid. Het brengt een andere soort dreiging", zei de bondscoach. "De spelers moeten nog een beetje uit hun comfortzone komen, maar ik heb er alleszins vertrouwen in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties