Guardiola gaat daags voor kampioenenmatch tekeer op persconferentie: "Raiola noemt me een laffe hond" en "Hij bood Pogba aan bij City" (met reacties van die twee)

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Guardiola gaat daags voor kampioenenmatch tekeer op persconferentie: "Raiola noemt me een laffe hond" en "Hij bood Pogba aan bij City" (met reacties van die twee)

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Manchester derby, die mogelijk een blauw titelfeest kan opleveren, leeft in Engeland. Op zijn voorbeschouwende persconferentie stak Pep Guardiola een brandje aan, de genoemde personen hebben intussen ook op zijn woorden gereageerd.

Het begon allemaal met een jarenoude vete tussen Guardiola en topmakelaar Mino Raiola. Vorige week noemde die de City-trainer nog 'een laffe hond'. Hij ging er op de persbabbel cynisch mee om. "Misschien ben ik het wel met hem eens. Ik ben een bad guy, een slechterik, een lafaard." Daarna ging hij terug naar zijn normale modus. "Iemand met een hond vergelijken is laag. Hij zou beter honden respecteren."

Maar daarna opperde hij uit het niets dat Raiola in de wintermercato kwam leuren met niemand minder dan Paul Pogba. "Waarom, vraag ik me dan af? Pogba is een ongelooflijke speler, een topspeler, maar hij was te duur. City had daar het geld niet voor", aldus Guardiola. 

De twee genoemde namen hebben intussen gereageerd op zijn uitval. "Ik heb nooit met Pep Guardiola gesproken", zei Raiola aan BBC. “Ik zou nooit met hem praten over mijn spelers; dan ga ik eerder in gesprek met Manchester City." Geen contact met Guardiola dus, maar toch ook niet ontkend dat hij effectief met Pogba naar de rivaal wou gaan.

De Franse middenvelder maakte er via de sociale media slechts twee woorden aan vuil en een alleszeggende foto: "say what?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties