Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Nou Camp Barcelona
Zware blunders breken Barcelona dan toch niet zuur op: 39ste match op rij (in La Liga) zonder verlies

Barcelona won met 2-1 van Valencia

39 matchen zonder nederlaag, de reeks blijft levend. Barcelona heeft in het eigen Camp Nou Valencia verslagen. Maar zo evident was dat niet. De bezoekers maakten het hen vooral in de eerste helft bijzonder moeilijk.

Het kan misschien wat subjectief klinken, maar we vragen ons af waarom Thomas Vermaelen op de bank zat. De verdediging van Barcelona ziet er zonder hem minder solide uit. Dat bewees ook de eerste helft waarin Valencia een paar goeie kansen kreeg.

Het was echter Suarez die na een kwartier Barça op voorsprong zette na een geweldige pass van Coutinho. Guedes liet twee grote kansen liggen voor de bezoekers en Ter Stegen had een serieuze blunder in petto, maar zette dat zelf recht door het schot van Rodrigo tegen de kruising te duwen met een fanastische reflex.

In de tweede helft was er opnieuw een reuzenkans voor Valencia na een blunder van Umtiti, maar Rodrigo weigerde opnieuw het cadeautje aan te nemen en zag zijn schot gekeerd op de lijn door Piqué. Iets wat hen wel zuur opbrak, want twee minuten later kopte Umtiti aan de overkant de 2-0 in doel.

Barcelona had de kansen om het verder uit te diepen, maar liet dat na. Onder meer Messi was ongelukkig bij zijn afwerking. In de slotfase werd het dan toch nog spannend toen de bal op de stip ging. Parejo scoorde met een gelukje toen de bal onder Ter Stegen door ging, dat zag er ook niet mooi uit. Maar de gelijkmaker viel niet meer, Suarez miste nog de 3-1.