Wist je dat Wist je dat... Recordhouder Brazilië nooit een WK in eigen land won?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
Wist je dat... Recordhouder Brazilië nooit een WK in eigen land won?

Hier is een weetje over de Seleçao: de Goddelijke Kanaries hebben met vijf WK-eindzeges nog steeds het record in handen, maar wist je dat ze in eigen land nooit wereldkampioen werden?

Al acht verschillende landen namen in het verleden de wereldbeker mee naar huis. Het gaat om Uruguay, Italië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Argentinië en Brazilië. Dat laatste land heeft dan wel de meeste wereldbekers gewonnen, maar vreemd genoeg won het de finale nooit in eigen land. In contrast: op Spanje na werden alle andere landen wel een keer wereldkampioen op eigen bodem.

De 1-7 pandoering van gastland Brazilië tegen uiteindelijke eindwinnaar Duitsland in 2014.

Brazilië organiseerde het wereldkampioenschap voor het eerst in 1950. Dat was tevens de enige editie waar er serieus gesleuteld werd aan de formule van het WK. Zo was er geen sprake van een finale tussen twee teams, maar wel van een finalepoule met vier landen. De Seleção leek op weg het WK te winnen, want in de laatste groepsmatch kwam het op voorsprong tegen Uruguay, terwijl de gastheer genoeg had aan een punt om het WK te winnen. Het liep echter nog fout en Brazilië moest de eindzege aan Uruguay laten.

Historische uitschakeling

In 2014 kreeg Brazilië een herkansing om later niet in dit 'wist-je-datje' te belanden, maar u herinnert zich ongetwijfeld nog wat er gebeurde in de halve finale van 2014. De Seleçao was de favoriet voor eindwinst, maar wat er zich in Belo Horizonte afspeelde... Op een halfuur zetten de Duitsers een forfaitscore op het bord en de hele natie kroop weg van schaamte. Ze maakten er zelfs nog twee bij na de pauze, na de goal van Oscar sprak niemand nog van een eerredder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties