De weg naar Kiev: deze bijzonder straffe editie van de Champions League in tien opvallende cijfers

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
De weg naar Kiev: deze bijzonder straffe editie van de Champions League in tien opvallende cijfers

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De finalisten voor de finale in Kiev zijn bekend: Real Madrid zal de Champions League-titel verdedigen tegen Liverpool. Wat een onwaarschijnlijk spectaculaire jaargang van het grootste clubtoernooi ter wereld was het weer en dat drukt zich ook uit in de cijfers. Die halen wij er graag eens bij.

1

Eén Belg in de finale: Simon Mignolet. De Liverpool-doelman zal hoogstwaarschijnlijk toekijken vanop de bank hoe Karius keept, maar zal zich bij winst desalniettemin Champions League-winnaar mogen noemen. Yannick Carrasco kwam twee jaar geleden nog dichtbij met Atlético, maar zag de prijs toen door zijn vingers glippen tegen... Real Madrid.

3

Het aantal doelpunten dat AS Roma ophaalde in de strafste comeback van het jaar a.k.a. de 'Romantada'. Na een 4-1 verlies in Barcelona wonnen de Italianen met 3-0 in eigen huis.

3,2

Met gemiddeld 3,2 goals per match is dit de meest doelpuntenrijke editie ooit van de Champions League. Die statistiek gaat trouwens in stijgende lijn, want elk jaar zien we meer en meer goals.

4

De vier Europese toplanden waren vertegenwoordigd in de halve finales. Real Madrid (Spanje), Liverpool, Bayern München (Duitsland), Liverpool (Engeland) en Roma (Italië) zorgden voor een verdeling die maar heel zelden voorkomt.

9

De assistenkoning met negen stuks is iemand die je niet meteen zou verwachten: Liverpool-middenvelder James Milner. Ploegmaat Firmino heeft er net eentje minder. De beste Belgen zijn Hazard en De Bruyne met elk vier stuks. 

13

Real Madrid liep na de kwalificatie voor de finale rond in truitjes met het opschrift 'A Por La 13' ('Op naar de 13', red.). Ze gaan voor hun dertiende eindwinst op het kampioenenbal en de derde op rij.

15

Cristiano Ronaldo kroont zich ruim topschutter met vijftien stuks. De eerste achtervolgers Firmino en Salah tellen er 'slechts' tien.

28

Om de zoveel minuten werd er gemiddeld gescoord, een record.

29

Het dodelijkste aanvalstrio ter wereld is momenteel dat van Liverpool. Salah (10), Firmino (10) en Mané (9) zijn samen goed voor een recordaantal van 29 goals in de Champions League.

46

Tenslotte blijven we bij Liverpool, want met een totaal van 46 doelpunten in twaalf wedstrijden stelden ze het record aller tijden bij. Ze tellen er met nog een finale te gaan eentje meer dan het Barcelona van Figo, Rivaldo en Kluivert in het seizoen 1999-2000.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties