Bankzitter Mignolet staat in finale Champions League met Liverpool: "Ik maak nog altijd deel uit van de groep en beleef alles vanop de eerste rij"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Bankzitter Mignolet staat in finale Champions League met Liverpool: "Ik maak nog altijd deel uit van de groep en beleef alles vanop de eerste rij"

Liverpool wist zich woensdagavond zoals verwacht te verzekeren van de Champions League-finale. Simon Mignolet beleefde dat huzarenstukje vanop de bank in het Olympisch Stadion van Rome, maar kan mits winst tegen Real Madrid wel de beker met de grote oren mee omhoog steken.

"We staan verdiend in de finale. We hebben in onze thuiswedstrijd getoond dat we een heel goede ploeg zijn", zei Mignolet achteraf aan Het Laatste Nieuws. "Mijn verdienste in deze finaleplaats? Ik heb vorig jaar mee geknokt voor het Champions Leagueticket en stond in doel in de twee voorrondewedstrijden tegen Hoffenheim, dus.... Ik maak nog altijd deel uit van de groep en beleef alles vanop de eerste rij."

Vermoedelijk zal Loris Karius ook de finale tegen Real Madrid spelen, maar Mignolet kijkt er wel naar uit. "Zij hebben meer ervaring in finales van de Champions League. Voor onze jonge jongens is het iets nieuws. Maar met onze aanvallers en onze manier van spelen moeten we niet bang zijn van Real.

"De vorm van de dag zal belangrijk zijn. Het zal ook afhangen van hoe hongerig iemand als Cristiano Ronaldo is. Een nul-nulletje wordt alleszins moeilijk. Zeker gezien de aanvallende kwaliteiten van zowel Real Madrid als Liverpool", vindt Mignolet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties