Wist je dat Wist je dat... Brazilië alle WK's meemaakte?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Wist je dat... Brazilië alle WK's meemaakte?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze zomer kijken we naar het 21ste WK in de voetbalgeschiedenis. Wist je dat Brazilië het enige land is dat op alle wereldkampioenschappen present was?

Sinds de start van het wereldkampioenschap in 1930 ontbrak Brazilië nooit op een WK. De Brazilianen hebben dan ook heel wat records achter hun naam staan, zoals u in enkele andere van onze 'wist-je-datjes' kan lezen. Duitsland miste tot op heden twee wereldbekers, Italië mist komende zomer zijn derde. Allebei misten ze de eerste eindronde. 

Argentinië (17) en Mexico (16) vervolledigen de top vijf van meeste deelnemers. Op een gedeelde negende plaats vinden we, geloof het of niet, België. Ons land zal deze zomer op zijn dertiende WK in actie komen, net als Uruguay. 

België succesvol

België was tot het WK van 2002 haast een zekerheid op het WK. Sinds het toernooi in Spanje (1982) tekenden de Belgen telkens present op de eindronde. Dat wil zeggen: zes deelnames op rij. Alleen Zuid-Korea, Brazilië, Italië, Spanje, Argentinië en West-Duitsland konden zich vaker op rij kwalificeren dan de Rode Duivels. Na twee gemiste edities waren we in 2014 opnieuw van de partij, nu uiteraard ook weer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties