Wist je dat Wist je dat... Het WK '86 in Colombia moest doorgaan?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Wist je dat... Het WK '86 in Colombia moest doorgaan?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mexico '86 roept bij menig Belgisch voetbalfan nog wel nostalgische herinneringen op. Maar wist je ook dat het normaal Colombia '86 had moeten zijn?

In 1974 maakte de FIFA bekend waar het WK van 1986 gespeeld zou worden. De keuze viel op Colombia. Het zou de eerste keer zijn dat het Zuid-Amerikaanse land een groot toernooi zou gaan organiseren. Toch liep het nog fout voor Colombia. Het land werd in de jaren ’80 getroffen door allerlei problemen en gaf de FIFA dan ook aan af te zien van de WK-organisatie. Dat gebeurde in 1982.

In allerijl moest er dus een nieuw gastland gekozen worden. Ongeveer drie jaar voor de start van het wereldkampioenschap duidde de FIFA Mexico aan als nieuw gastland. Het klopte Canada en de Verenigde Staten. Mexico werd tevens het eerste land dat het grootste voetbalevenement ter wereld een tweede maal mocht organiseren. Inmiddels zijn ook Duitsland en Italië al tweemaal WK-gastland geweest.

Problemen door aardbeving

Ook het toernooi in Mexico had te kampen met problemen. Een jaar voor de start van het WK werd het land getroffen door een aardbeving met een kracht van 8.1 op de schaal van Richter. Het dodentol zou opgelopen zijn tot 10.000. Het toernooi ging echter toch door en België zette er zijn beste prestatie ooit neer. Het sneuvelde in de halve finale tegen latere winnaar Argentinië en werd uiteindelijk vierde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties