Wist je dat Wist je dat... Escobar een owngoal op het WK betaalde met zijn leven?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 23 reacties
Wist je dat... Escobar een owngoal op het WK betaalde met zijn leven?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andres Escobar was een van de meest besproken spelers van het WK 1994 in de Verenigde Staten. Wist je dat de Colombiaan om het leven werd gebracht nadat hij een owngoal had gemaakt?

Colombia trok in 1994 met hoge verwachtingen naar het wereldkampioenschap. Na een vlotte kwalificatiecampagne (Argentinië werd onder andere eens met 5-0 wandelen gestuurd) zag de Braziliaan Pelé in Colombia zowaar een kandidaat winnaar. Van bij het begin liep het echter mis. Er deden geruchten de ronde dat de ploeg beïnvloed werd door rijke drugsbaronnen die het resultaat van de wedstrijden wilden arrangeren.

De fatale owngoal van Escobar op het WK van '94.

Wat er ook van waar was, Colombia ging in zijn eerste match met 3-1 ten onder tegen Roemenië en na de tweede wedstrijd mocht het zijn ticket huiswaarts boeken. Tegen gastland Amerika stond het 1-1 toen Andres Escobar een voorzet in eigen doel verwerkte. Colombia won enkele dagen later nog wel van Zwitserland, maar was uitgeschakeld.

Dader terug vrij

Een tiental dagen later werd Escobar in eigen land om het leven gebracht. Humerto Munoz Castro, een leerkracht, schoot enkele kogels door het lijf van de verdediger. Algemeen wordt aangenomen dat Castro handelde in opdracht van enkele drugsbaronnen die door de owngoal van de Colombiaan veel geld hadden verloren. Castro kreeg aanvankelijk een celstraf van 43 jaar, maar kwam in 2005 terug vrij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties