Wist je dat Wist je dat... Italië altijd dramatisch eindigt op het WK?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Wist je dat... Italië altijd dramatisch eindigt op het WK?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de spektakelwaarde en het nodige drama zit je met de Italianen steevast goed op het WK. Wist je namelijk dat Italië sinds 1990 altijd dramatisch eindigt op een WK?

Italië ging er in 1986 in de achtste finales uit tegen Frankrijk. Na 90 minuten stond er 2-0 op het bord in het voordeel van Les Bleus. Op de volgende WK’s zou er voor Italië vooral veel drama aan te pas komen. Te beginnen in 1990 in eigen land. Toen haalde de Squadra Azzurra de halve finale. Het ontmoette het Argentinië van Diego Maradona in Napels, de stad waar Maradona heel geliefd was. Een geladen match draaide uit op strafschoppen. Argentinië bleek koelbloediger en mocht naar de finale.

Vier jaar later nekten strafschoppen Italië opnieuw. In de WK-finale in de States stond het na 120 minuten nog 0-0 tegen Brazilië. De Goddelijke Kanaries toonden zich beter vanop de stip en werden wereldkampioen. In 1998 verloor Italië eveneens van de latere wereldkampioen en eveneens gebeurde dat na strafschoppen. In de achtste finales ging Italië na het nemen van elfmeters de boot in tegen Frankrijk.

Eindelijk winst na drama

Vier jaar later werd Italië gewipt door Zuid-Korea na een golden goal. In 2006 sloten de Italianen het WK eindelijk eens op een dramatische, maar positieve manier af. Na strafschoppen werd in Duitsland de wereldtitel veroverd ten koste van Frankrijk. Fabio Grosso trapte zijn land toen in een delirium met de beslissende treffer in Berlijn.

Diep dal

Zou die gewonnen finale een vloek geweest zijn? Nadien vlogen de Italianen er verrassend genoeg tweemaal uit in de groepsfase: in 2010 wonnen ze niets en in 2014 startte de Azzurri nog met een 1-2 zege tegen Engeland, maar de twee andere ging het ten onder en was de vroege uitschakeling een feit. 

Het WK van dit jaar gaan ze zelfs op tv moeten volgen: in de beslissende barragematch bleef Italië steken op 0-0 tegen Zweden en zo gaan de Scandinaviërs in hun plaats naar het wereldkampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties