WK-vooruitblik: onze prognose voor groep B: topduel tussen Spanje en Portugal, en flitst Carcela ook op het WK?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
WK-vooruitblik: onze prognose voor groep B: topduel tussen Spanje en Portugal, en flitst Carcela ook op het WK?
Foto: © photonews - Ontwerp Steffen Cauberghs

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK 2018 in Rusland staat voor de deur, waar onze Rode Duivels op zoek gaan naar de opperste titel. In aanloop naar het toernooi stellen we alle groepen alvast aan jullie voor. Met vandaag: groep B, de poule van Spanje, Portugal, Marokko en Iran.

Spanje

Iedereen zal zich de WK-delname van Spanje vier jaar geleden in Brazilië nog wel herinneren. De titelverdediger verloor met het schaamrood op de wangen van Nederland: 5-1. Na een tweede nederlaag tegen Chili (2-0) mocht La Roja al na de groepsfase inpakken.

Spanje mikt op eerherstel, met zes spelers van Real Madrid in de kern en vier stuks van FC Barcelona. Opvallende pion is natuurlijk Andres Iniesta, die er emotionele weken heeft opzitten na zijn afscheid bij de Blaugrana. Cesc Fabregas is de grote afwezige. Zijn rol bij de nationale ploeg lijkt uitgespeeld.

Portugal

Spanje opent zijn toernooi op vrijdag 15 juni met een duel tegen Portugal. Op dag 2 van het WK krijgen we dus meteen een kraker van formaat.

Portugal won twee jaar geleden het EK. Renato Sanchez, toen dé ontdekking, is de grote afwezige bij de Seleção das Quinas. De golden boy van toen kon niet bevestigen en haalde niet eens de voorselectie van bondscoach Fernando Santos.

Uitkijken doen we uiteraard naar de kunsten Cristiano Ronaldo. De steraanvaller is intussen 33, maar wil ook nu weer uitblinken. Mogelijk al in de oefenmatch tegen de Rode Duivels op 2 juni?

Marokko

Groep B heeft meer in petto dan Spanje en Portugal alleen. Marokko treedt namelijk met enkele vertrouwde namen aan op het WK. Met Mehdi Carcela reist een JPL-ganger mee. De winger dankt zijn selectie aan een sterke tweede seizoenshelft bij bekerwinnaar Standard.

Verder zijn bij de Leeuwen van de Atlas ook Nabil Dirar (ex-Club Brugge) en tweevoudig Gouden Schoen Mbark Boussoufa (ex- Gent en ex-Anderlecht) van de partij.

Iran

Carcela is in deze poule niet de enige afgevaardigde uit de Jupiler Pro League. Ook de Iraniër Ramin Rezaeian (KV Oostende) zal zijn land vertegenwoordigen op het WK. Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi) haalde de voorselectie, maar zijn 16 doelpunten en 6 assists voor de Carolo's bleken finaal niet voldoende.

Marokko

Iran

Portugal

Spanje

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties