De donkere keerzijde van de voetbalmedaille: zo belandde aanbeden sterspeler van Barcelona in een depressie

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
De donkere keerzijde van de voetbalmedaille: zo belandde aanbeden sterspeler van Barcelona in een depressie

Dat de voetbalwereld vol glitter en glamour niet altijd een leven vol rozengeur en maneschijn oplevert, is in het verleden al meermaals gebleken. Het aantal profvoetballers dat al in een depressie is beland bijvoorbeeld, je zou ze niet allemaal te eten willen geven. Het overkwam ook Andrés Iniesta.

De 34-jarige Spaanse sterspeler die onlangs afscheid nam van zijn geliefde FC Barcelona en gaat uitbollen in Japan kende tijdens zijn schitterende carrière ook een donkere periode. En dat had alles te maken met het overlijden van Daniel Jarque, de aanvoerder van Espanyol. 

Leeg van binnen

"Ik weet nog dat ik in het huis bij mijn ouders zat, samen met mijn echtgenote. Ik vertelde hen dat ik iets nodig had want dat ik op die manier niet meer verder kon. Toen zijn we naar het trainingscomplex van Barcelona gereden en hebben we met de dokter gesproken", toonde Iniesta zich openhartig in het tv-programma Chester.

"Ik voelde mij compleet leeg van binnen, maar dankzij mijn dierbaren en de specialisten is alles toch in orde gekomen. Ik ben sterker uit die periode gekomen. In het leven heb ik intussen geleerd dat wanneer je in een dip zit, de mensen die écht om jou geven, opstaan om je te steunen. Het is dan ook mijn levensfilosofie om telkens opnieuw overeind te krabbelen en te blijven vechten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties