Bepaalt de toekomst van Sarri die van Mertens? "28 miljoen is niet veel, hé"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubeke
| 0 reacties
Bepaalt de toekomst van Sarri die van Mertens? "28 miljoen is niet veel, hé"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens heeft er met Napoli alweer een uitstekend seizoen opzitten, maar toch werd coach Maurizio Sarri opzijgeschoven ten voordele van Carlo Ancelotti. Ook Mertens was verrast.

"Eigenlijk weet ik er nog veel te weinig van. plots was Ancelotti daar", deed de pocketspits van Napoli zijn relaas in de lobby van het spelershotel van de Rode Duivels. "En dat terwijl Sarri eigenlijk nog niet officieel weg was." Hij verwacht wel snel duidelijkheid.

"Ik geloof dat er de komende week meer duidelijkheid zal komen. Ik hoop dat hij een mooie club kan vinden." Sarri was de coach die Mertens deed groeien en hem ook in de spits posteerde, zou de aanvaller zijn coach kunnen volgen? "Op dit moment niet, want hij is ook nog niet ontslagen."

Napoli heeft me ook al gebeld

Toch licht hij een puntje van de sluier op. "Het is een trainer die weet wat ik waard ben. Op zich is die opstapclausule van 28 miljoen euro niet veel geld. Akkoord voor een speler van 31, is dat wél veel, maar als de trainer je kent, kan dat meevallen. Ach, ik zit bij Napoli eigenlijk ook goed, en ze hebben me ook al gebeld om te zeggen dat ze me graag zien blijven. We zien wel."

Hij sprak ook al even kort met Ancelotti. "We hebben even snel gesproken, het lijkt me wel een vriendelijke man. Wat voor soort voetbal hij wil spelen, zien we na het WK wel. Ook over mijn positie hebben we niet gepraat. Net zoals ik in Napels niet met de nationale ploeg bezig ben, ben ik hier niet bezig met Napoli."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties