Wist je dat Wist je dat... Een WK 2x op penalty's eindigde?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Wist je dat... Een WK 2x op penalty's eindigde?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans dat de WK-finale straks op strafschoppen eindigt, is bijzonder klein. Wist je dat een penaltyreeks nog maar tweemaal over de wereldtitel besliste?

De finale in Moskou wordt de 21ste WK-finale ooit. Van de vorige twintig draaiden er slechts twee uit op strafschoppen. Telkens was Italië betrokken partij.

De penaltyreeks tussen Italië en Frankrijk in 2006.

De eerste strafschoppenreeks in een WK-finale vond plaats in Amerika in 1994. Voorheen was een WK-finale wel reeds driemaal op verlengingen uitgedraaid. In de States hielden Brazilië en Italië elkaar 120 minuten lang in evenwicht: 0-0. De strafschoppenreeks was er voor de Squadra Azzurra teveel aan. Franco Baresi en Daniele Massaro misten twee van de eerste vier strafschoppen voor Italië. Brazilië verkwanselde maar een strafschop, Marcio Santos zag de eerste penalty gered worden door Gianluca Pagliuca, en dus mocht Roberto Baggio (foto) niet missen bij poging vijf. Hij schoot echter over en zo mocht Brazilië vieren.

Revanche voor Italië

Twaalf jaar later, op het WK in Duitsland, werd de tweede WK-finale beslist na elfmeters. Opnieuw was Italië een van de betrokken landen, maar deze keer draaide het wel positief uit voor de Squadra. Tegen Frankrijk stond het na 120 minuten 1-1. Voor de Fransen miste David Trezeguet de enige penalty. De Italianen troffen een voor een raak en Fabio Grosso zette de beslissende strafschop om.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties