Mertens heeft een goed voornemen na gemiste titel: "Dat doe ik nooit meer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubeke
| 0 reacties
Mertens heeft een goed voornemen na gemiste titel: "Dat doe ik nooit meer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was opnieuw een uitstekend seizoen voor Dries Mertens bij Napoli, maar het eindigde met een serieuze tik. Napoli haalde maar liefst 91 punten, maar werd toch geen kampioen.

"Als je 91 punten haalt kan je niet teleurgesteld zijn als ploeg. Elk jaar was 91 punten genoeg voor de titel, maar dit jaar niet", aldus Mertens op het oefencentrum van de Rode Duivels. Nochtans zag het er mooi uit na die zege op bezoek bij Juventus, maar bij Inter-Juventus de week erop kreeg Napoli een tik.

"Uit euforie volgden we die wedstrijd en toen het 2-1 werd waren we echt tevreden." Maar de sfeer sloeg snel om na twee goals van Juventus in twee minuten tijd. "We hebben geleerd dat we ons niet meer moeten bezighouden met andere wedstrijden. Ik weet niet of ik nog naar die wedstrijd zou kijken. Ik zou hem laten passeren, nu ik dit meegemaakt heb."

Hadden wij 96 punten gehaald, had Juve er 98 gehad

"Al denk ik wel dat het vooral de kracht van Juventus was, die de doorslag gaf. Hadden wij 96 punten gehaald, hadden zij er 98 gehad. Ze staan mentaal zoveel verder dan ons. We kunnen er alleen maar van leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties