Daar is het WK, daar is WK-babe Axelle opnieuw! "Nu het WK-periode is, beginnen mensen mij opnieuw meer te herkennen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Daar is het WK, daar is WK-babe Axelle opnieuw! "Nu het WK-periode is, beginnen mensen mij opnieuw meer te herkennen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De naam Axelle Despiegelaere zal u nog wel iets zeggen. Het blonde Belgische meisje groeide tijdens het WK in Brazilië zomaar uit tot heuse WK-babe en dat allemaal dankzij wat attente fotografen. Vier jaar later is Axelle daar opnieuw en kijkt ze terug op dat knotsgekke avontuur.

"Ik had dat totaal niet verwacht, maar dat ik genoemd werd als mooiste supporter van de Rode Duivels neem ik natuurlijk wel als een compliment. Ik was daar eigenlijk met mijn familie en in het stadion waren er wel wat fotografen, maar die nemen gewoon foto's van iedereen, dacht ik. Het was pas achteraf, toen we een paar uur later in het hotel kwamen en ik opnieuw internet had dat ik op op Facebook allemaal foto's zag. Toen besefte ik: 'Oei, wat is dat hier?'" 

Ineens was Axelle een (inter)nationale bekendheid: "Dat was helemaal onverwacht voor mij en supernieuw. Ik had dat nog nooit meegemaakt, maar het was wel een supertoffe ervaring. In begin werd ik wel overal herkend, ja. Mensen waren zo altijd aan het kijken van: is zij het nu of niet. Dat was wat onwennig voor mij want ik was dat totaal niet gewend", klonk het in Gert Late Night.  

Studeren en voetbal

En hoe zit het anno 2018 eigenlijk qua herkenbaarheid? "Het is een beetje met momenten eigenlijk. Nu, omdat het opnieuw WK-periode is, beginnen de mensen mij wel weer wat meer te herkennen. Ik studeer nu communicatie in Brussel, in het Frans. Met alles wat ik heb meegemaakt, heb ik de communicatiewereld wat leren kennen. Waarom dat dan niet studeren?"

Het voetbal volgt ze echter ook nog altijd op de voet: "Ik heb nog steeds mijn abonnement bij Club Brugge en gelukkig zijn we kampioen! En de Rode Duivels volg ik natuurlijk ook. Ik vind het superspijtig dat Radja Nainggolan niet geselecteerd is want ik vind het een topspeler. Ik ben ervan overtuigd dat hij het goed zou gedaan hebben, maar we gaan even hard blijven supporteren voor de nationale ploeg. Naar Rusland ga ik niet, ik zal de matchen in eigen land wel volgen op groot scherm."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties