Fluitconcert tijdens oefenmatch Rode Duivels in Brugge was er te veel aan voor Defour: "Toen heb ik na de match al gezegd: 'Dit niet meer'"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 38 reacties
Fluitconcert tijdens oefenmatch Rode Duivels in Brugge was er te veel aan voor Defour: "Toen heb ik na de match al gezegd: 'Dit niet meer'"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Radja Nainggolan kondigde onlangs ontgoocheld zijn afscheid aan bij de Rode Duivels en een beetje in de luwte maakte ook Steven Defour bekend dat hij het voor bekeken houdt bij de nationale ploeg. En de 30-jarige middenvelder van Burnley gaat daar nu wat dieper op in.

Blijkt dat de pitbull met een verleden bij Genk, Standard en Anderlecht al veel eerder met het idee speelde om het voor bekeken te houden. Half november was het al van dat: "Het is altijd een beetje jammer als je afscheid moet nemen van iets wat je graag doet" aldus Defour. 

​"Ik ben fier op elke selectie, maar mijn beslissing stond eigenlijk vast na de oefeninterland tegen Japan. In Brugge uitgefloten worden... Ik zal nooit onbesproken zijn gezien de clubs waar ik voor gespeeld heb, maar dat is natuurlijk niet fijn", klinkt het openhartig in Het Laatste Nieuws.  

"Toen heb ik na de match al gezegd: dit niet meer. Ik wilde er toen al mee kappen, maar mijn omgeving spoorde me aan om door te doen tot het WK. Ik heb beslist om daar nog vol voor te gaan. Dat is niet gelukt en dan moet je in mijn geval ook aan je blessures beginnen denken. Die zijn een rem op mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties