Gilles De Bilde heeft bedenkingen bij vroege contractverlenging Martinez: "28 op 30 in de kwalificaties is heel goed, maar welke tegenstand hadden we?"

Redactie
| 3 reacties
Gilles De Bilde heeft bedenkingen bij vroege contractverlenging Martinez: "28 op 30 in de kwalificaties is heel goed, maar welke tegenstand hadden we?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez verlengde nog voor het WK zijn contract bij de Belgische voetbalbond tot 2020. Een opvallende beslissing, wetende dat het resultaat op de mundial een doorslaggevende factor kan zijn richting de toekomst.

Na een geruisloze kwalificatiecampagne staan Roberto Martinez en zijn manschappen voor het moment van de waarheid. Toch besloten de KBVB en de Catalaan twee jaar langer met elkaar door te gaan. De contractverlenging vóór het WK vindt Gilles De Bilde verrassend.

"Er zijn maar weinig tests geweest waarop je hem kan beoordelen", zegt de analist in Het Laatste Nieuws. "28 op 30 in de kwalificaties is natuurlijk heel goed. Maar welke tegenstand hebben we gehad? Ik ben benieuwd naar het WK. Kan Martínez, als het nodig is, bijsturen?"

"Ik vind dat nieuwe contract vooral een belangrijk signaal", pikt Marc Degryse in. "Als de De Bruynes, Lukaku's, Hazards en Kompany's in naam van de groep hebben laten blijken dat ze met Martínez verder willen, dan is het nu aan de spelers. Achteraf moeten ze dus niet komen zeuren. Op het WK hebben ze geen excuus meer. In 2014 was het hun eerste grote toernooi, op het EK was er verdeeldheid over de trainer. Wel: bewijs het nu maar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties