Het grote pijnpunt van onze Rode Duivels blootgelegd: "Die gaan afzien tegen een goeie ploeg" en "Tegen Mexico is hij ook in de problemen gekomen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 24 reacties
Het grote pijnpunt van onze Rode Duivels blootgelegd: "Die gaan afzien tegen een goeie ploeg" en "Tegen Mexico is hij ook in de problemen gekomen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze Rode Duivels staan straks voor een grote test: tegen Europees kampioen Portugal moeten onze jongens nu maar eens bewijzen dat ze ook een groot voetballand kunnen vloeren. Dat zal straks immers ook nodig zijn op het WK. En dat zal dan misschien met een ander(e) systeem of aanpak moeten...

"Het spreekt voor zich dat je tactisch flexibel zal moeten zijn op het WK. Tegen Panama voetbal je niet op dezelfde manier als tegen Duitsland", laat Gilles De Bilde optekenen in Het Laatste Nieuws

"Op tactisch vlak heeft de ploeg toch al een stap vooruit gezet onder Martínez. Tegen Bosnië heeft hij snel bijgestuurd naar een viermansdefensie. Maar ik wil graag zien of de bondscoach ook snel kan ingrijpen in de topmatchen. In die 3-4-3 ligt het probleem bij onze flanken. Ik snap de twijfel, vooral over Carrasco. Zelfs Meunier... Die gaan afzien tegen een goede ploeg", waarschuwt Marc Degryse dan weer. 

Een ramp

"Ik zie het probleem niet zo bij Meunier. Die heeft van nature meer discipline dan Carrasco", aldus De Bilde. "Tegen Mexico is Meunier ook in de problemen gekomen, Gilles. Hij wist niet of hij moest doordekken - waarna er Mexicanen in zijn rug doken - of net terugzakken. Die eerste helft was een rámp", oordeelt Degryse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties