Het rapport van de (bleke) Rode Duivels: Eden Hazard had er zin in, Alderweireld is helemaal terug en leuke invalbeurt Januzaj

Glenn Bogaert Sander De Graeve Diederik Geypen
Glenn Bogaert, Sander De Graeve en Diederik Geypen
| 50 reacties
Het rapport van de (bleke) Rode Duivels: Eden Hazard had er zin in, Alderweireld is helemaal terug en leuke invalbeurt Januzaj
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kop is eraf, onze Rode Duivels hebben hun eerste oefenpartij in de aanloop naar het WK in Rusland achter de rug. Wij nemen de (individuele) prestaties van de mannen die vanavond in actie kwamen tegen Portugal onder de loep.

Thibaut Courtois 6

Moest niet bijster veel werk opknappen, maar wat ie moest doen, deed hij naar behoren. Op een geloste bal na, dat zijn we niet gewend van Courtois. Deed ons even schrikken toen hij met een gehavende hand bleef liggen na een stevig contact.

Toby Alderweireld 7 

Wie op voorhand twijfelde aan Mega Toby kan met een gerust hart naar huis. Speelde een onberispelijke partij en lijkt na een lastig seizoen bij Tottenham helemaal klaar voor het WK. Scherp én fit. 

Jan Vertonghen 6

Zijn 100ste match bijna bekroond met een knap doelpunt en verdedigend amper in de problemen gekomen. Lang niet alles was perfect, maar op Super Jan kan je bouwen, dat weten we al veel langer. 

Vincent Kompany 6 

Autoritair zijn verdediging leidend met de nodige flair, maar tien minuten na rust sloeg het noodlot toe. Het is nog bang afwachten wat er aan de hand is. Laat ons hopen dat de schade meevalt want we hebben hem nodig. 

Thomas Meunier 5

Zijn grootste kwaliteiten liggen in het offensieve, maar dat kwam er vanavond veel te weinig uit. We zijn beter gewoon van de PSG-man, al had die wel een mooie kans om alsnog een overwinning uit de brand te slepen. 

Mousa Dembélé 6

Speelde maar één helft, maar toonde daarin wat we je van hem mag verwachten: balvastheid, kracht en fysieke présence. In afwezigheid van Axel Witsel lijkt hij de man om de nummer 6 te bekleden. 

Kevin De Bruyne 6

Geen topprestatie van de patron op het middenveld, die wel probeerde van de motor aan te zwengelen en druk gesticuleerde. Toch te veel afval in zijn spel, het was andermaal niet de KDB die we bij Man City zo vaak zien wervelen. 

Yannick Carrasco 5

De flanken zouden weleens een probleem kunnen worden op het WK, zo oordeelde Marc Degryse. En dan had hij het over Carrasco. Kwam vanavond veel te weinig in het stuk voor, zal zijn niveau moeten opkrikken richting afreis naar Rusland. 

Dries Mertens 6

Bedrijvig als altijd en probeerde op de flank zeker voor acties te zorgen, maar toch te slordig in de uitvoering. Heeft hij gesolliciteerd naar een vaste basisplaats? Neen, maar er waren Belgen die vanavond in minder goeie doen waren. 

Eden Hazard 8

Zonder enige twijfel de beste man op het veld. Had er enorm veel zin in en pakte uit met enkele leuke en dartele acties. Als hij dit niveau kan brengen op het WK dan gaan we plezier beleven aan de smaakmaker van Chelsea. 

Romelu Lukaku 5

Ondankbare taak zo eenzaam in de spits, kreeg amper bruikbare ballen en stond vaak geïsoleerd in de zestien. Kreeg geen kansen dus kan je hem daar ook niet op afrekenen. Blijft onze nummer één in de spits, da's duidelijk. 

Invallers 

Adnan Januzaj 7

Heel wat mensen hadden vragen bij zijn selectie, maar het eeuwige toptalent toonde vanavond wel dat hij peper en zout kan brengen in een partij zonder veel smaak. Technisch verfijnd en een leuke dribbel in de voeten. 

Dedryck Boyata 6

Moest noodgedwongen Vincent Kompany komen vervangen en deed dat zeker niet slecht. Moest in het begin nog wat zoeken naar zijn positie, maar daarna zijn job gedaan. Mengde zich offensief een paar keer in het gewoel. 

Nacer Chadli 5

Heeft dit seizoen amper gespeeld en dat kan je niet verbergen, zelfs niet tijdens een invalbeurt. Bracht weinig bij op aanvallend vlak, nochtans liggen er op de flanken kansen voor hem als hij zijn niveau kan halen. 

Marouane Fellaini 5

Altijd aanwezig om te knokken en nuttig en sterk in de duels, maar kon als breekijzer ook niet direct het slot van de deur halen. Heeft niet direct aanspraak gemaakt op ee basisplaats, maar als (super)sub kan hij het straks ook. 

Christian Benteke 4

Nog zo iemand die een zwak seizoen achter de rug heeft en kon als vervanger van Lukaku ook geen zoden aan de dijk zetten. Heeft als excuus natuurlijk dat het aanvalsspel van de Duivels ook na rust niet geweldig was. 

Thorgan Hazard geen beoordeling 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties