WK-vooruitblik: onze prognose voor groep D: Argentinië favoriet, of laten Messi en co zich verrassen door de drie outsiders?

Hermès Van Damme
| 3 reacties
WK-vooruitblik: onze prognose voor groep D: Argentinië favoriet, of laten Messi en co zich verrassen door de drie outsiders?
Foto: © photonews - Ontwerp Steffen Cauberghs

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK 2018 in Rusland staat voor de deur, waar onze Rode Duivels op zoek gaan naar de opperste titel. In aanloop naar het toernooi stellen we alle groepen alvast aan jullie voor. Met vandaag: groep D, de poule van Argentinië, Kroatië, IJsland en Nigeria.

Argentinië

Bij een WK kijken we natuurlijk uit naar Argentinië. Tijdens de vorige editie vier jaar geleden knikkerde de Albiceleste de Rode Duivels in de kwartfinale uit het toernooi. Messi en co kenden deze keer allesbehalve een vlekkeloze aanloop. Pas op de valreep wist het Zuid-Amerikaanse topland zich te kwalificeren tegen Ecuador, met dank aan een hattrick van de Vlo.

Met Aguero, Dybala en Di Maria in de rangen heeft Argentinië natuurlijk nog meer in petto dan enkel Messi. Jorge Sampaoli zal van al deze sterren een gebalanceerd team moeten vormen in de voorbereidingsfase.

Kroatië

Met Modric, Mandzukic en Rakitic heeft ook Kroatië tal van topspelers in de kern. Toch werden de Vatreni slechts tweede in de kwalificatiepoule, achter IJsland, ook tegenstander in de eindfase. In de barrages ging Griekenland uiteindelijk makkelijk voor de bijl.

Dankzij een sterk collectief gekoppeld aan enkele klassespelers, is Kroatië in staat om elk team het vuur aan de schenen te leggen. Argentinië is bij deze gewaarschuwd.

IJsland

Na een sterke passage op het EK van twee jaar geleden, met een verloren kwartfinale tegen Frankrijk, zette IJsland zijn opmars verder richting WK. In tegenstelling tot Argentinië en Kroatië teert het land niet op individuele talenten, wel op teamspirit en een ongeziene mentaliteit. Met Gylfi Sigurdsson zit er wel een tovenaar in de kern.

IJsland kan absoluut voor een verrassing zorgen in deze groep. Zeker als het fenomenale publiek achter de ploeg gaat staan net als twee jaar geleden.

Nigeria

Met Nigeria zit er ook een Afrikaans land in deze groep. Hoewel The Super Eagles als het zwakke broertje van deze poule worden gezien, lopen er met Iwobi (Arsenal), Iheanacho (Leicester) en Victor Moses (Chelsea) enkele talentvolle spelers rond.

Koppel daar de fysieke kracht van Agbo, John Obi Mikel en Ndidi aan, en dan weet je dat Nigeria zijn tegenstanders het lastig zal maken. De achterhoede is wel de achilleshiel.

Onze verwachtingen

Het is niet makkelijk om voor deze groep een voorspelling te doen. Toch heeft Argentinië nog steeds een streepje voor. Kroatië lijkt het volgens ons te halen van IJsland voor plaats 2, al is een verrassing zoals eerder aangehaald niet uitgesloten.

De Belgische link

In deze groep zitten enkele spelers uit de Jupiler Pro League. Denk maar aan Lovre Kalinic (AA Gent) bij Kroatië en Uche Agbo (Standard) bij Nigeria. Moses Simon (AA Gent) haakte door een dijblessure af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties