Analisten niet onder de indruk van Rode Duivels: "Als Ronaldo had gespeeld dan denk ik dat we hier met een nederlaag zitten te analyseren"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 12 reacties
Analisten niet onder de indruk van Rode Duivels: "Als Ronaldo had gespeeld dan denk ik dat we hier met een nederlaag zitten te analyseren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

0-0 tegen Portugal en zo ging iedereen toch een beetje ontgoocheld naar huis. De Rode Duivels maakten veel te weinig klaar tegen een Europese kampioen die onthoofd was zonder Cristiano Ronaldo. Dat zagen ook de analisten Marc Degryse en Timmy Simons.

"Qua spektakelwaarde was het veel te weinig, daar had het publiek wel een beetje op gerekend. Het is er eigenlijk niet van gekomen. Na een veelbelovend eerste kwartier werd het er niet beter op naarmate de match vorderde. Portugal werd beter en sterker. De Rode Duivels hebben veel te weinig gevaar gecreëerd", aldus Marc Degryse bij VTM.  

"We moeten dit natuurlijk niet dramatiseren want het is maar een oefenmatch. We zijn fysiek hard aan het werken, maar we verwachten toch wel iets meer van deze ploeg. Je moet er niet al te veel belang aan hechten, 0-0 is an sich niet slecht tegen de Europese kampioen, maar wat als Ronaldo had gespeeld bij Portugal? Dan denk ik dat we hier met een nederlaag zitten te analyseren."

Mocht wat meer zijn

Ook Timmy Simons had er meer van verwacht: "Met Cristiano Ronaldo was hun beste man er eigenlijk niet bij. Ik ben een beetje op mijn honger blijven zitten. Na het eerste kwartier à 20 minuten heeft Portugal de controle gehad, weliswaar zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Ook in de tweede helft hebben ze dat doorgezet en ik vind dat we daar iets meer hadden kunnen tegenover zetten."

Er is dus nog werk aan de winkel, dat is zonneklaar: "Het kan en moet veel beter als we straks in Rusland zijn. Over de 90 minuten was Portugal wel de beter voetballende ploeg en dan nog zonder diepe spits. Het is goed dat we de nul gehouden hebben, maar er is nog veel werk aan de winkel. Dit was geen goeie match, dat moeten we niet verbloemen, maar je moet er ook geen drama van maken. Het was vooral voor het publiek een teleurstellende avond", meent Degryse.

"Ik had liever wat meer doelpunten om te kunnen zeggen dat we spektakel gezien hebben, maar de ploeg zal wel groeien in de volgende matchen. Er zijn nog een aantal punten die beter kunnen, maar vind het wel knap dat er zelfs tijdens de match overleg is en dat ze in discussie zijn met elkaar", aldus Timmy Simons. 

"Dat betekent wel dat je een bepaald stramien hebt en dat de spelers elkaar corrigeren. Als je als team iets wilt bereiken, moet je dat van elkaar kunnen accepteren en dat gebeurt dan ook wel. Dat vind ik wel een zeer goeie stap voorwaarts", besluit de kersverse assistent van Ivan Leko bij Club Brugge.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties