"Dit België gaat niks presteren op het WK. Alwéér niet!" en "In klimaat waarin ene rel andere opvolgt, valt domweg niet te presteren"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 31 reacties
"Dit België gaat niks presteren op het WK. Alwéér niet!" en "In klimaat waarin ene rel andere opvolgt, valt domweg niet te presteren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl wij met hoge verwachtingen aftellen richting het WK is één Nederlander er alvast van overtuigd dat onze Rode Duivels in Rusland niks gaan klaarmaken. Zijn naam? Ronald Waterreus. Ex-doelman van PSV en Oranje.

In De Limburger is de 47-jarige Waterreus niet mals voor onze nationale ploeg: "Echt, mensen. Over Oranje wordt vaak beweerd dat het altijd bonje is rondom een eindtoernooi, maar in vergelijking met de Belgen zijn wij natuurlijk koorknaapjes. Zet twee Belgen met elkaar in een hotelkamer en grote kans dat na een half uur het volledige interieur vernieuwd moet worden", klinkt het spottend. 

En dat is lang niet de sappigste passage van zijn column: "Ze vechten elkaar altijd de tent uit. Onbegrijpelijk. En bovenal zo zonde. In onder anderen Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Mousa Dembélé en Romelu Lukaku hebben ze zulke geweldige voetballers. Toch maken ze de verwachtingen nooit waar. Neem het voorbije EK, waarin een kroegelftal van Wales in de kwartfinale te sterk was voor misschien wel de beste Belgische generatie ooit", aldus Waterreus. 

Ene rel na de andere

"Is het de eeuwige strijd tussen de Walen en de Vlamingen waardoor het Belgische elftal nooit een eenheid blijkt? Die tussen de andere culturen binnen de ploeg? Ik vraag het me serieus af. Want het kan natuurlijk geen toeval zijn dat de Belgen consequent teleurstellen wanneer het erop aankomt. In een klimaat waarin het nooit rustig is, waarin de ene rel de andere opvolgt, valt domweg niet te presteren", is het bikkelharde oordeel van de Nederlandse ex-keeper. 

"Ik zag dit weekend alweer ergens een cynische tweet voorbij komen van Radja Nainggolan, de grote afwezige bij de Belgen. Veelzeggend. Ik geef u nu alvast op een briefje dat dat vliegtuig met zijn beeltenis weer heel snel terug is in Brussel. Dit België gaat niets presteren op het WK. Alwéér niet." Bent u het hiermee eens? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties