Wist je dat Wist je dat... 2 landen 2 WK-finales op rij verloren?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Wist je dat... 2 landen 2 WK-finales op rij verloren?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland won nog nooit een wereldbeker en dat zit onze noorderburen zeer hoog. In de jaren '70 verloren ze tweemaal op rij een WK-finale. Wist je dat alleen West-Duitsland dezelfde papieren kan voorleggen?

Nederland en West-Duitsland zijn in de hele WK-geschiedenis de enige landen die erin slaagden om de finale van de eindronde tweemaal op rij te verliezen. Oranje kreeg de primeur in 1978. Toen schopten de Nederlanders het in Argentinië tot de finale. Het gastland was het laatste obstakel op weg naar eeuwige roem, maar na verlengingen moesten onze noorderburen toch het hoofd buigen. Vier jaar eerder had een soortgelijk scenario zich afgespeeld. In 1974 haalde Nederland ook de finale en ook toen was het gastland de tegenstander. West-Duitsland boog een vroege achterstand om in 2-1-winst en zadelde Oranje met een kater op.

Nederland verliest in 1978 zijn tweede WK-finale op rij.

Vier jaar na de tweede Nederlandse finale op rij begon West-Duitsland aan zijn pechreeks. Het is te zeggen, de Duitsers haalden zowel in 1982 als in 1986 de finale van het WK, maar gingen dus ook telkens de boot in. In Spanje (’82) was Italië sterker dan West-Duitsland. In Mexico, vier jaar later, greep Argentinië de macht ten koste van de Duitsers.

Toch revanche voor de Duitsers

In 1990 haalde Duitsland opnieuw de finale en de derde keer was deze keer effectief de goede keer. In Italië nam het revanche op Argentinië. Duitsland veroverde er zijn derde WK-titel uit de geschiedenis. De Mannschaft heeft in tegenstelling tot Nederland dus het WK al wel eens gewonnen. In 2010 verloor Oranje nog een derde finale tegen Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties