WK-vooruitblik: onze prognose voor groep F: duel tussen topdoelman die 8 maanden aan de kant stond en... Standard-goalie, plus 'de kleine erwt' die zijn land moet leiden

WK-vooruitblik: onze prognose voor groep F: duel tussen topdoelman die 8 maanden aan de kant stond en... Standard-goalie, plus 'de kleine erwt' die zijn land moet leiden
Foto: © photonews - Ontwerp Steffen Cauberghs

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK 2018 in Rusland staat voor de deur, waar onze Rode Duivels op zoek gaan naar de opperste titel. In aanloop naar het toernooi stellen we alle groepen alvast aan jullie voor. Met vandaag: groep F, de poule van Duitsland, Zweden, Zuid-Korea en Mexico

De sterren

Duitsland

Manuel Neuer: Sinds zijn voetbreuk in september van vorig jaar geen minuut meer gespeeld, maar normaal gezien moet hij klaar zijn voor het WK. Of hij direct zijn niveau kan oppikken, is de vraag, maar intrinsiek behoort hij uiteraard tot de top drie der keepers ter wereld.

Thomas Müller: De topschutter van 2010 op het WK. De 28-jarige spits heeft misschien niet de mooiste stijl, maar is wel bijzonder efficiënt. Met 38 goals in 90 interlands is hij de topschutter van de huidige generatie. Hij werd in 2014 ook al wereldkampioen.

Timo Werner: Müller krijgt wel gezelschap of concurrentie van de 22-jarige Timo Werner. De spits van RB Leipzig heeft lak aan zijn reputatie. Bij de Duitse fans is hij immers niet al te populair. Met zijn 22 goals voor Leipzig is hij alvast een jongen om in het oog te houden.

Zweden

Emil Forsberg: Het maatje van Werner bij RB Leipzig. Een hele belangrijke jongen in het elftal van bondscoach Janne Anderson. De linksbuiten valt niet op met schitterende statistieken, maar krijgt het publiek wel op de banken met zijn snelheid en acties.

Zuid-Korea

Son Heung-Min: De speler van Tottenham is uiteraard de grote ster van Zuid-Korea. Son heeft trouwens een drukke zomer voor de boeg, want in augustus speelt hij ook nog de Asian Games. Hij moet daarop goed presteren om vrijgesteld te worden van zijn legerdienst, die hij voor zijn 28ste moet vervullen.

Mexico

Javier Hernandez: 'Chicharito' is de scoremachine van het land. Met 49 doelpunten is hij nu al de beste schutter ooit voor Mexico. 'De kleine erwt' - de vertaling van Chicharito - zal in ieder geval heel wat defensies angst aanjagen.

Onze verwachtingen

Als je een 'save bet' wil doen kan je Duitsland wel als groepswinnaar zetten. De Mannschaft is één van de topfavorieten voor eindwinst. Daarachter zien we Mexico eindigen. Afgaande op de oefenmatch tegen België zijn de Zuid-Amerikanen bijzonder sterk. Al kunnen ze nog concurrentie krijgen van Zweden, dat een goed collectief heeft zonder uitblinkers. Zuid-Korea wordt wat de onbekende factor in deze groep.

Belgische link

Isaac Kiese Thelin wordt misschien zelfs de vaste spits van de Zweden. Met zijn prestaties dit seizoen heeft hij in eigen land alvast aan populariteit gewonnen. Hij zal wel de concurrentiestrijd moeten aangaan met icoon Marcus Berge. 

Standard-doelman Memo Ochoa is wel zeker van zijn plaats onder de lat bij Mexico. Voor Ochoa de kans om zich weer in de kijker te spelen. Door zijn prestaties op het WK 2014 verdiende hij een overgang naar Malaga.

Mexico

Zuid-Korea

Zweden

Duitsland

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties