"Zij deden al het werk": Roberto Martinez legt haarfijn uit hoe hij alle spitsen en verdedigers gaat gebruiken, zélfs '24e man' Ciman krijgt een rol

"Zij deden al het werk": Roberto Martinez legt haarfijn uit hoe hij alle spitsen en verdedigers gaat gebruiken, zélfs '24e man' Ciman krijgt een rol
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog twee oefenwedstrijden om een en ander uit te testen en dan moeten de Rode Duivels klaar zijn voor het WK. Roberto Martinez gaat alles

Over de defensie

De matchen tegen Egypte én Costa Rica zullen optimaal worden gebruikt om iedereen zijn speelminuten te gunnen. In de defensie zal daarbij ruimte zijn om iedereen (die fit is) minuten te laten maken. Dat is alvast het opzet van Martinez.

"We gaan onze zes wissels optimaal gebruiken in de komende twee wedstrijden. We hebben enkele concrete doelen in die wedstrijden en we gaan ook onze verdedigers kansen gunnen voor als het nodig is. Boyata, Dendoncker en Ciman zullen minuten maken", aldus de oefenmeester.

Over Lukaku

Ook voorin gaat Martinez zowel Lukaku als Batshuayi laten spelen: "Lukaku heeft nood aan matchritme, als we hem pijnvrij kunnen krijgen en houden, dan zal hij klaar zijn. Hij is erg volwassen, ik ken hem al vanop erg jonge leeftijd en zag hem als voetballer en als persoon groeien."

"Zijn gevoel is goed na zijn eerste seizoen bij Manchester United, ik wil hem - net als iedereen - fysiek én mentaal helemaal klaarhebben voor de eerste match op het WK."

Over Batshuayi

Toch krijgt ook Batshuayi zijn kansen: "Hij zal zeker zijn minuten krijgen, maar hij is een heel andere type speler als het gaat over een aanpak om hem fit te krijgen. Hij heeft er al een aantal weken prima werk opzitten."

"We hebben goed samengewerkt met Borussia Dortmund, waar ze eigenlijk al het werk al hebben gedaan. Hij groeit naar een topvorm en hij is heel fris momenteel", beseft de oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties