Engelse bondscoach gooit met complimentjes: "Roberto Martínez is altijd een inspiratie geweest" en "Jullie generatie spelers is exceptioneel"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Engelse bondscoach gooit met complimentjes: "Roberto Martínez is altijd een inspiratie geweest" en "Jullie generatie spelers is exceptioneel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Engeland wordt voor onze Rode Duivels zonder enige twijfel een te duchten klant op het WK. En met Gareth Southgate heeft onze opponent in de groepsfase ook nog eens een bondscoach die onze kwaliteiten én onze Roberto Martínez maar al te goed kent.

"Ik speelde nooit tegen Roberto, ook niet als trainer. Hij was toen al een betere coach dan ik. Maar ik ken hem wel redelijk goed. We komen goed overeen. Ik zat samen in de ProLicence met Graeme Jones, zijn assistent, dus via hem heb ik Roberto ook beter leren kennen", klinkt het in een interview met Het Laatste Nieuws

"Hij stond altijd open voor een praatje en om zijn ervaring te delen. Ik vond zijn werk bij Swansea, later bij Wigan, exceptioneel. Hij had altijd een duidelijk afgelijnd plan. Iets wat ik niet had bij Middlesbrough. Ik was nog speler en 's anderendaags was ik plots trainer. Roberto is altijd een inspiratie geweest", aldus Southgate.

"Omdat hij met een bepaald soort voetbal succesvol was in de lagere regionen terwijl iedereen dacht dat het daar niet mogelijk was. Zij speelden beter voetbal dan wij in de Premier League." 

Nu of nooit

En ook ons spelersmateriaal is de Engelse bondscoach maar al te goed bekend: "Jullie generatie spelers is exceptioneel. Voor hen is het nu of nooit. Een beetje ongelukkig op het WK in 2014, het EK in 2016 als grote ontgoocheling", luidt het oordeel. 

"Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku kunnen nog wel een tijdje mee, maar voor de anderen begint de tijd te dringen. Hoeveel zitten er niet rond de leeftijd van 30? Het is hun moment. Ik ken Roberto's stijl: hij wil zijn ploeg laten voetballen. Voor ons wordt dat een grote uitdaging als we tegen de Belgen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties