Radja Nainggolan spreekt met het hart op de tong: "Daarom wil ik na mijn carrière nooit meer iets te maken hebben met de voetbalwereld"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 17 reacties
Radja Nainggolan spreekt met het hart op de tong: "Daarom wil ik na mijn carrière nooit meer iets te maken hebben met de voetbalwereld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Radja Nainggolan neemt zelden een blad voor de mond en dat deed hij al helemaal niet in de 'Telefacts Special' van gisteravond. De 30-jarige excentrieke middenvelder van AS Roma legde zijn ziel bloot in het gezelschap van Gilles De Bilde. En dat leverde een paar opmerkelijke passages op.

Bijvoorbeeld over zijn toekomst, die ligt niet in het voetbal: "Ik zal nooit een kontlikker worden, maar misschien wel iemand die zou opletten met wat hij zegt. Dat heb ik geprobeerd te doen. Daarom wil ik na mijn carrière ook nooit meer iets met de voetbalwereld te maken hebben. Er zijn te veel kontlikkers en dat gaat er bij mij niet in. Dat is iets wat bij mij gewoon niet kan", aldus Nainggolan bij VTM

"Ik heb liever dat iemand laat zien wie en hoe hij echt is dan dat hij een masker zou opzetten en iemand anders zou willen zijn. Zo zie je er spijtig genoeg heel veel. In de voetbalwereld kan zoiets voor mij niet. Je hebt dat met trainers, tweede trainers, de staf… Je kan dat met alles hebben. Dat blijft bestaan. Daarom is voor mij de voetbalwereld na mijn carrière gewoon over", klinkt het resoluut.  

Valse wereld

"Ik ben rechtuit van mijzelf. Ik ben iemand die zegt wat hij denkt en voelt. Ik heb in mijn leven te veel verloren en te veel afgezien in mijn verleden, dat ik gewoon elke dag het beste van mijn leven probeer te maken. Ik denk dat ik slimmer ben geworden door het leven te leven. Ik ga eerlijk zijn: het is een te valse wereld voor mij. Ik bedoel niet op voetbalgebied, maar gewoon alles wat errond is."

Nainggolan vindt het allemaal te fake: "Er zijn te veel mensen die niet echt zijn en ik hou van echte mensen. Ik hou niet van mensen die iets zeggen om anderen een plezier te doen. Ik hou van mensen die zeggen wat ze zelf vinden want ik ga nooit iets zeggen gewoon om iemand zich goed te doen voelen."

Te veel karakter

Een andere rol in het voetbal dan die van speler lijkt Il Ninja dan ook geen strak plan: "Mocht ik ooit trainer zijn, zou ik te veel karakter hebben. Dat zou niet goed komen. Of dat volledig uitgesloten is? Ja, sowieso, maar de voetbalwereld in het algemeen. Ik wil geen makelaar worden. Ik wil zelfs geen commentaar geven want ik ben te vrijuit en dan denk ik zelfs niet na over wat ik zeg, dus beter van niet. Het is toch niet mijn ding. Ik wil gewoon in mijn vrije wereld zitten en mij echt amuseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties