Marc Degryse lovend over twee Rode Duivels: "Elk op hun manier waren ze bepalend"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 30 reacties
Marc Degryse lovend over twee Rode Duivels: "Elk op hun manier waren ze bepalend"
Foto: © photonews

Na het 0-0 gelijkspel tegen Portugal volgde woensdagavond een 3-0-overwinning tegen Egypte. Een deugddoende zege voor de Rode Duivels, waarin het aanvallend compartiment zich kon onderscheiden.

De Belgen hielden opnieuw de nul achterin, maar lieten deze keer ook de touwen trillen. "Ik denk dat Martínez niet ontevreden zal zijn", blikt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws terug. "Zeker niet over hetgeen zijn op papier twee beste spelers hebben laten zien."

Hazard was voor de koffie een gesel voor de Egyptenaren. "Hij kon de hele eerste helft bekoren", gaat Degryse verder. "Zowat alle acties vertrokken van zijn voet. Eigenlijk scoort Lukaku op zijn aangeven. Hij moest de match openbreken en dat is ook wat hij heeft gedaan. Het is een goed teken met het oog op het WK dat hij zo fit oogt. De Egyptenaren konden hem alleen afstoppen met fouten. Best voor hen dat Hazard er aan de rust afging."

KDB verlengstuk van de trainer

Hoewel Kevin De Bruyne minder in het stuk voor kwam, was hij voor Degryse weer nuttig. "De Bruyne vond ik dan weer opvallend in zijn rol als dirigent. Niet dat hij een superwedstrijd speelde, maar hij toonde zich het verlengstuk van de trainer. Ook ná de match. Dan ging hij meteen zijn ploegmaats bijsturen. Die lagere rol op het middenveld bevalt hem duidelijk wel. Elk op hun manier waren De Bruyne en Hazard dus bepalend."

"Dat was ook Romelu Lukaku met zijn doelpunt. Maar aan de andere kant zie je ook dat hij nog tijd nodig heeft. Net als nog wel wat andere spelers. Mertens bijvoorbeeld werd nu al voor de tweede keer op rij vervangen aan de rust."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties