Reactie "Was het niet beter om Dendoncker of Boyata te laten starten?" - Roberto Martinez komt met een haarfijn antwoord!

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Redactie vanuit Brussel
| 20 reacties
"Was het niet beter om Dendoncker of Boyata te laten starten?" - Roberto Martinez komt met een haarfijn antwoord!

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen met 3-0 tegen Egypte en daarbij was het vooral opvallend dat Roberto Martinez centraal achterin koos voor ... Laurent Ciman, onze 24e man. Of is het helemaal niet opvallend? De oefenmeester reageert.

Laurent Ciman in de basis, het deed onder meer analist Eddy Snelders toch even de wenkbrauwen fronsen - want hebben Boyata of Dendoncker de speelminuten niet meer nodig met oog op het WK?

Roberto Martinez was duidelijk in zijn reactie. "Een verrassing dat Ciman startte? Neen, natuurlijk niet", klonk het bij de bondscoach. 

Laurent is de rechtstreekse vervanger van Kompany

"Natuurlijk gaan we Ciman gebruiken. Hij is de rechtstreekse vervanger voor Vermaelen en Kompany, dus hij zal ze vervangen als een van beiden niet fit raakt. Hij moet klaar zijn voor het WK en de andere spelers kennen, zeker tegen de teams die we gaan tegenkomen op het WK."

"Laurent heeft veel ervaring en is een voetballende centrale verdediger. Die hadden we nodig tegen Egypte. Boyata is een man met veel snelheid, Dendoncker is er voor het fysieke werk en de duelkracht. Het zijn andere types, voor deze match was Ciman het meest geschikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties