Reactie Witsel deed het goed, maar: "Daar moet het echt nog beter"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brussel
| 33 reacties
Witsel deed het goed, maar: "Daar moet het echt nog beter"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de eerste helft mocht Axel Witsel na een lichte blessure eindelijk zijn terugkeer vieren bij de Rode Duivels. Tegen Egypte deed hij het allesbehalve slecht.

Allesbehalve slecht als in het feit dat hij geen bal verloor. Dat hij het spel soms wat durft te vertragen, wisten we al. "Ik ben tevreden dat ik terug op het veld kon staan. Ik voelde me goed, na drie weken waarin ik niets gespeeld heb. Ik mocht vooral niets forceren na amper drie dagen training", aldus de Luikenaar achteraf.

Hij speelde slechts één helft uit voorzorg, maar lijkt klaar voor meer. "We zullen zien of het mogelijk is om tegen Costa Rica 90 minuten te spelen, ik heb er alleszins zin in." De 3-0 tegen Egypte stemde hem tevreden. "We speelden goed tegen een defensief sterke ploeg. Op 33 wedstrijden hebben die 18 clean sheets gehaald, dat is niet niks."

De bal zo dicht mogelijk bij de zestien veroveren is het doel 

Witsel speelde hoger dan anders. "Het is een wisselwerking met Kevin De Bruyne, maar aangezien die Egyptenaars zo hard terugzakten, konden we hoger staan. Het was zaak om de bal zo hoog mogelijk en zo dicht mogelijk bij de zestien te recupereren."

Hij ziet nog werkpunten. "We moeten sterker worden in de pressing. Het was al beter dan tegen Portugal, maar het kan nog een stukje beter. Tegen Portugal lag dat trouwens vooral aan vermoeidheid. Het was een zware trainingsweek voor die eerste wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties