Voor ambiance tijdens het WK, moet je in t' Kuipje zijn: "We willen er een volksfeest van maken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Voor ambiance tijdens het WK, moet je in t' Kuipje zijn: "We willen er een volksfeest van maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De landgenoten die het WK in Rusland ter plaatse zullen meemaken, zijn dun gezaaid. In België zijn er dan ook talloze evenementen en grote schermen waar je de WK-sfeer helemaal kan gaan opsnuiven. In Gent trek je daarvoor best naar t' Kuipje.

“Vier jaar geleden zijn we gestart met het WK op groot scherm in de Wellington renbaan in Oostende. Daar hebben we twee jaar terug ook het EK gedaan”, aldus organisator Olivier Orlans. “Aangezien we afkomstig zijn van Gent, wilden we het eens in eigen stad organiseren.”

Een link met t' Kuipje heeft Orlans alleszins. “Mijn vader (Patrick Orlans, nvdr.) heeft hier twintig jaar geleden de Zesdaagses opnieuw opgestart.” De bal ging al snel aan het rollen. “We zijn met onze plannen naar het stadsbestuur gestapt en die waren meteen enthousiast.” Ook het evenement in de Wellington renbaan gaat uiteraard nog steeds door.

Afterparty's met onder meer TLP, Pat Krimson en DJ Neon

-Olivier Orlans

Maar wat mogen bezoekers allemaal verwachten voor de inkomprijs van vijf euro? “We willen er een echt volksfeest van maken. Er is niet alleen een groot scherm, maar ook een afterparty, een tifo, de volksliederen. We hebben een groot scherm van 40m² vooraan en een scherm van 15m² halfweg voor de mensen die iets verder staan.”

Die randanimatie is niet min. “Er zijn t-shirtkanonnen, er worden ballen weggegeven én er zijn de afterparty's met onder meer TLP, Pat Krimson en DJ Neon.” Meer info over wie wanneer de afterparty verzorgt, kan u onderaan het artikel terugvinden.

4.000 supporters

Er kan in totaal 4,000 mensen de wedstrijden van de Rode Duivels volgen in t' Kuipje. Plaatsen zijn vrij te kiezen, maar voor de duizend plaatsen op het middenplein ben je er best snel bij. Via de website www.wkingent.be kan je tot twintig tickets in één keer bestellen, maar de bandjes voor het middenplein worden ter plaatse uitgedeeld aan de eerste duizend die opdagen.

Bekijk hieronder het interview met organisator Olivier Orlans. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

BELGIË - PANAMA

  • MAANDAG 18/06 - WEDSTRIJD 17u00 - Afterpary met Pat Krimson en TLP Troubleman

BELGIË - TUNESIË

  • ZATERDAG 23/06 - WEDSTRIJD 14u00 - Afterparty met The Amazing Flowers en DJ Neon

ENGELAND - BELGIË

  • DONDERDAG 28/06 - WEDSTRIJD 20u00 - Afterparty met Partie Party en Thang
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties