Eddy Snelders ziet Hazard ook belangrijke rol spelen, maar... "Er moet iets bij, die flanken moeten geoptimaliseerd worden"

Eddy Snelders ziet Hazard ook belangrijke rol spelen, maar... "Er moet iets bij, die flanken moeten geoptimaliseerd worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard speelde gisteren met de glimlach op zijn gezicht, ondanks enkele vrij zware aanslagen op zijn benen. De artiest amuseerde zich. "Dit zijn ook de ploegen waartegen je zo'n Hazard nodig hebt", aldus Eddy Snelders.

Wat dribbelen, wat versnellen, wat jongleren... Hazard was inderdaad de beste Rode Duivel op het veld. "Tegen ploegen die ver achteruit spelen, heb je iemand nodig die op de kleine ruimte iets kan forceren. Hazard heeft dat inderdaad heel goed gedaan, maar je hebt meer variatie nodig", voegde Snelders er een kritische noot aan toe.

Het moest immers bijna allemaal van de kleine dribbelaar komen. "Als je zo speelt, kan bijna elke ploeg - ook de kleinere - zich daarop instellen. Er moet meer van de flanken komen, die moeten beter gaan functioneren", vindt Snelders.

Eden alleen is niet voldoende

Carrasco werkte er zich een paar keer door, maar van Meunier en Mertens kwam er veel minder. "Dat was zeker voor betering vatbaar. De flanken moeten geoptimaliseerd worden, want anders word je te voorspelbaar. Als je zonder problemen voorbij je tegenstander wil geraken op het WK is alleen Eden niet voldoende. Hij moest ook niet terug om te verdedigen, hij kon zich dus uitleven."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties