Da's sympathiek! Bondscoach van Costa Rica maakt ons wat wijzer over WK-opponent Engeland

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Da's sympathiek! Bondscoach van Costa Rica maakt ons wat wijzer over WK-opponent Engeland
Foto: © photonews

Nog één oefenpot tegen Costa Rica en we kunnen naar Rusland, maar dus eerst nog iets maken van die zogenaamde uitwuifmatch in het Koning Boudewijnstadion. Al is ook onze tegenstander erop gebrand om met een goed gevoel naar het WK af te zakken.

Bondscoach Óscar Ramírez had alvast interessante dingen te vertellen op de persconferentie van Costa Rica, bijvoorbeeld over Engeland. Want afgelopen week was dat toevallig nog een tegenstander van onze oefenpartner van morgen. Het werd trouwens 2-0 in het voordeel van onze gevaarlijke WK-opponent in Groep G.  

Drie wapens

"Wat ik kan vertellen over de Engelsen? Ze hanteren een 5-3-2 en spelen vanuit een strakke organisatie. In de omschakeling zijn ze heel snel en technisch komen ze sterker voor de dag dan vroeger. Het is een ploeg met een Latijns tintje geworden want ze hebben toch wat pijlsnelle mannen in de ploeg. Marcus Rashford vond ik indrukwekkend en met de snelheid van Raheem Sterling beschikken ze over een te duchten wapen. De grootste troef is echter prijsschutter Harry Kane. Voor de groepswinst op het WK zal het dan ook tussen België en Engeland gaan."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties