Martinez geeft de reden voor niet-selectie gecontesteerde WK-afvaller: "Anders moesten we een ander systeem hanteren"

Clint Vens
| 16 reacties
Martinez geeft de reden voor niet-selectie gecontesteerde WK-afvaller: "Anders moesten we een ander systeem hanteren"
Foto: © photonews

De definitieve WK-selectie van bondscoach Roberto Martinez werd lang niet door iedereen op warm applaus onthaald. De Spaanse oefenmeester maakte op zijn minst gezegd enkele opvallende keuzes. Zo hadden velen Christian Benteke meegenomen naar Rusland.

De boomlange aanvaller van Crystal Palace heeft weliswaar geen potten kunnen breken in Engeland dit seizoen, maar beschikt wel over een uniek profiel van spits. Eentje die we misschien momenteel nog missen in de huidige WK-selectie. 

Vier diepe spitsen

In La Capitale verklaart Martinez zijn keuze om Benteke te passeren: "Iedereen zegt dat we met Romelu Lukaku en Michy Batshuayi twee diepe spitsen hebben, ik tel er vier. Dries Mertens speelde als diepe spits bij Napoli en Eden Hazard speelde er ook enkele keren bij Chelsea."

Ander systeem

"Ik wilde liever de positie van de twee nummers 10 dubbel bezetten met Mertens, Eden en Thorgan Hazard en Januzaj. Dat is in evenwicht. Als één van de twee spelers achter de diepe spits zouden uitvallen, moesten we anders een ander systeem hanteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties