Rusland-kenner sust: "Die hooligans in Rusland willen het WK niet verpesten, holebi's moeten wel oppassen"

Rusland-kenner sust: "Die hooligans in Rusland willen het WK niet verpesten, holebi's moeten wel oppassen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Russische hooligans sloegen er op het EK in 2016 stevig op los. De afgetrainde Russen maakten de Engelse 'hooligans-met-bierbuik' belachelijk en gaven aan dat het op het WK In Rusland nog harder aan toe zou gaan. Dat lijkt al bij al nog mee te vallen.

"Ik denk niet dat de hooligans het WK zullen kapot maken, zoals wel eens gezegd wordt. De Russische hooligans zijn nationalisten en patriotten. Ze willen dat dit WK slaagt", aldus Balliauw in De Zevende Dag.

"De binnenlandse veiligheidsdiensten hebben een duidelijk signaal aan de hooligans gegeven om zich koest te houden. De meeste hooligans zijn daarom op vakantie gegaan naar het buitenland of hun buitenverblijf."

Bewijzen dat ze er niet bij zijn

"De hooligans zullen op sociale media voortdurend foto's verspreiden dat ze daar zijn en dus niet betrokken zullen zijn bij mogelijke ongeregeldheden."

De kozakken zullen wel patrouilleren, vooral in het zuiden. "Zo zullen ze homo's die elkaar op straat kussen aangeven bij de politie. Want daar moeten homo's op letten: homoseksualiteit is niet verboden in Rusland, maar hand in hand op straat lopen kan wel eens averechtse reacties uitlokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties