Als marktwaardes van tel zijn, dan wordt dit de wereldkampioen! (En waar eindigen de Duivels?)

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
Als marktwaardes van tel zijn, dan wordt dit de wereldkampioen! (En waar eindigen de Duivels?)
Foto: © photonews

Het WK in Rusland staat op het punt om te beginnen en dus is de vraag: wie is de grote favoriet? Het zou wel eens een interessant WK kunnen worden, als we op transferwaardes gaan kijken is er alvast een nummer 1. En waar vinden we de Belgen?

Puur op marktwaarde spant Frankrijk de kroon. Met in totaal 1410 miljoen euro aan marktwaarde hebben ze een wel erg rijke ploeg, mede doordat velen van hen natuurlijk nog vrij jong zijn.

7e plaats voor België

Ook op het podium staan Engeland (1386 mijoen euro) en Brazilië (1269 miljoen euro). De Rode Duivels staan dan weer op plek 7 met een marktwaarde van in totaal 835 miljoen euro - een vijfde daarvan komt van De Bruyne (167 miljoen euro).

Onze tegenstanders in de eerste ronde naast Engeland (2e) staan helemaal onderaan: Tunesië is 27e (58 miljoen euro), Panama zelfs pas 32e en laatste met 15 miljoen euro. Als je de hele Panamese selectie van 23 dus elf keer koopt ... heb je nog geen Kevin De Bruyne. Hallucinant, toch wel. Maar marktwaarde zegt natuurlijk niet alles op weg naar de Wereldbeker.

Stort €50 en speel met €150