Ex-bondscoach en coryfee Standard ziet probleem bij Rouches en is stellig: "Ik had Preud'homme bondscoach gemaakt"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
Ex-bondscoach en coryfee Standard ziet probleem bij Rouches en is stellig: "Ik had Preud'homme bondscoach gemaakt"
Foto: © photonews

Wilfried Van Moer zag als gewezen spelmaker van Standard zijn team fantastische play-offs neerzetten, als ex-bondscoach heeft hij dan ook weer een scherpe mening over bondscoach Roberto Martinez.

“Sa Pinto heeft iets van zijn ploeg kunnen maken, ze staan ook allemaal achter hem. Een slechte trainer was hij niet en ze werken allemaal graag onder hem. Hij is slim, je ziet dat hij ook een topspeler is geweest”, aldus Van Moer in Sport/Voetbalmagazine.

Carcela

“Hij liet Carcela vrij, liet hem doen wat hij wil en waar hij goesting in had. De vraag is wat Michel Preud’homme daarmee gaat doen: hoe gaat dat werken? Carcela kan je niet in een keurslijf stoppen, Michel is een man die principes heeft als het om voetbal gaat. Carcela en Edmilson gaan het niet makkelijk hebben.”

Voor Van Moer had Preud’homme misschien wel beter bondscoach geworden: “Ik ben geen fan van Martinez. Ik had Preud’homme gehaald na de kwalificatiecampagne, ja. En dat drinken en roken van Nainggolan? Had dat in onze tijd een probleem geweest …”

Stort €50 en speel met €150