Tielemans beseft dat de concurrentie moordend is: "Of ik daar blij mee zou zijn?"

Hermès Van Damme vanuit Tubize
Tielemans beseft dat de concurrentie moordend is: "Of ik daar blij mee zou zijn?"

Youri Tielemans barst van het talent, maar hij heeft de 'pech' dat bij de Rode Duivels de concurrentie moordend is. De Bruyne, Witsel, Fellaini, Dembélé ... De jonge Brusselaar weet ook wel dat hij nog (even?) op het tweede plan moet acteren.

"Een WK meemaken op je 21e? Dat is een unieke kans", beseft Tielemans tijdens een gesprek in het Nationaal oefencentrum in Tubeke. "Ik ben hier om bij te leren, maar ik wil ook iets bijbrengen aan de groep. Zeker en vast."

Halve finales zonder spelen?

"De coach weet wat hij aan me heeft, ik heb tactisch een evolutie doorgemaakt. Ik kan centraal op het middenveld overweg, alsook achter de aanvallers. Ik kan van nut zijn voor deze groep en ik hoop minuten te kunnen maken."

Ondertussen gaf de bondscoach al aan dat hij Tielemans wel degelijk zijn kans zal geven tegen Costa Rica. "We zijn met 5 voor twee posities, dus de concurrentie is moordend. Maar dat houdt ons ook wel alert en op een topniveau. Sowieso is het de groep die primeert. Of ik blij ben met de halve finales, zonder te spelen? Ja hoor! Maar ik heb zin om te spelen", knipoogde de Rode Duivel.

 

 

 

 

Stort €50 en speel met €150