Laatste test richting WK: drie Rode Duivels mogen zich bewijzen aan Roberto Martinez
Diederik Geypen Bart Ver Elst
Diederik Geypen en Bart Ver Elst

Volg Belgiƫ - Costa Rica hier LIVE

Laatste test richting WK: drie Rode Duivels mogen zich bewijzen aan Roberto Martinez
Foto: © photonews

De Rode Duivels oefenen maandagavond een laatste keer voor afreis naar Rusland. Tegenstander van dienst in het Koning Boudewijnstadion: WK-ganger Costa Rica.

De Belgen hielden tegen Portugal (0-0) en (Egypte 3-0) al twee keer de nul. Costa Rica wordt voor de Duivels een ultieme test richting de WK-opener tegen Panama over exact een week.

Mét geestdrift zoals Panama

"Costa Rica zal zich een beetje zoals Panama profileren, met veel geestdrift", verkondigde bondscoach Roberto Martinez in aanloop. "Costa Rica was heel sterk op het WK in Brazilië, het zal een nieuwe test zijn voor ons. Een perfecte manier om het WK voor te bereiden."

"We gaan een kwalitatief team bekampen, met goede wingbacks en heel wat toppers die in grote Europese ploegen spelen. Ze zullen ons uit onze comfortzone proberen te halen. Dit wordt opnieuw een goede test."

Laurent Ciman kreeg speelminuten tegen Egypte. Vanavond zijn de andere centrumverdedigers Leander Dendoncker en Dedryck Boyata aan de beurt. Ook Youri Tielemans krijgt al zeker zijn kans. Wellicht blijft Martinez bij zijn huidige systeem dat hij nog wil bijschaven.

Stort €50 en speel met €150