Competitie: Vriendschappelijke interlands
Magistrale Hazard doet er nog een schepje bovenop, ook het kanon van Lukaku staat vlak voor afreis naar Rusland op scherp
Diederik Geypen Bart Ver Elst
Diederik Geypen en Bart Ver Elst vanuit Brussel

Rode Duivels zwaaien Belgische fans uit met 4-1-zege tegen Costa Rica

Magistrale Hazard doet er nog een schepje bovenop, ook het kanon  van Lukaku staat vlak voor afreis naar Rusland op scherp

Orkestmeester Eden Hazard en de andere Rode Duivels hebben het land uitgewuifd met een klinkende 4-1-overwinning tegen Costa Rica. Hoewel de Belgen op achterstand kwamen, stond er in het Koning Boudewijnstadion slechts één ploeg op het veld.

Vier keer op rij had Thibaut Courtois de nul gehouden, een reeks die al twintig jaar niet was voorgekomen in het Duivelse doel. Oude bekende Bryan Ruiz maakte er vanavond een einde aan. Op een afvallende bal mocht de voormalige Gentenaar in minuut 24 ongehinderd de 0-1 voorbij onze nummer 1 trappen. Tot dan was er voor de Belgen nochtans geen vuiltje aan de lucht.

Eén wissel, Mertens haalt zijn gram

Roberto Martinez wisselde zijn basisopstelling ten opzichte van de interland tegen Egypte op slechts één positie. Dedryck Boyata, en dus niet Leander Dendoncker, nam de plaats van Laurent Ciman in.

De Duivels etaleerden hun technische superioriteit met voortdurend balbezit. Net als tegen Portugal en Egypte goochelde Eden Hazard met enkele flitsen. Wat kijken we nu al uit naar zijn exploten in Rusland. Met een knappe assist bediende de nummer 10 Dries Mertens voor de gelijkmaker: 1-1.

Big Rom met rechts

De geelhemden bleven komen. Jan Vertonghen tikte een doorgekopte corner binnen. "Offside", oordeelde de scheidsrechter Alin Hategan. Een foute inschatting van zijn assistent met de vlag.

Toch gingen de troepen van Roberto Martinez met een voorsprong de rust in. Romelu Lukaku stond op de goede plaats om een voorzet van Mertens - nota bene met zijn rechter - in doel te deviëren. Een knappe goal van Big Rom die zijn misser van eerder in de match goedmaakte.

Big Rom scoort en laat scoren

Martinez gooide met Nacer Chadli één verse kracht in de strijd na rust. De Luikenaar had amper 5 minuten nodig om de perfecte voorzet af te leveren voor Lukaku zijn tweede. Ondertussen bleef Hazard de fans plezieren met zijn krachttoeren.

De bondscoach zette Michy Batshuayi even naast aanvalsleider Lukaku, een zet die een doelpunt opleverde. De niet zelfzuchtige aanvalsleider reikte Batsman de 4-1 aan. Beide spitsen konden hun geluk niet op.

In het laatste kwart ging roerganger Hazard licht geblesseerd. Ook zonder de spielmacher kwamen de Rode Duivels nog aan kansen via broer Thorgan Hazard en Youri Tielemans. Woensdag reizen de Belgen naar Rusland af. Op maandag 18 juni (om 17 uur) trapt België zijn WK op gang tegen Panama.